Provident
blog

5 szuper barkácsötlet nyárra

Mindig jól esik valamit saját kezűleg készíteni és egy-két dolgot kicsinosítani otthon, pár barkácsötlet segítségével pedig kihasználhatod a nyarat és alkothatsz kedvedre. 5 tippünk következik, hogy a házi barkácsolás során mibe is kezdj bele!

Kezdj bele otthon!

A barkácsolás otthon azért jó, mert kedvedre koszolhatsz, pakolhatsz, válogathatsz, és addig készítheted új tárgyaidat, ameddig neked jól esik, senki nem fog rád szólni. Nyáron pedig azért jobb pepecselni, mert a felhasznált festékek erős szagát, vagy a csiszolás közben keletkezett port a szabadban – erkélyen, udvaron, kertben – könnyebb elviselned és aztán eltakarítanod.

Csak fantázia kell!

Ha te sem vagy kreatív ötletek híján, akkor nem lesz gondod azzal, hogyan újíts fel egy régi napágyat, készíts új lámpabúrát a már megunt helyett, vagy gyárts kis házi konyhát a gyerekeknek. Képzeld el, hogy mit szeretnél készíteni és vedd sorra, mire lesz szükséged!

Provident tipp:

Fontos, hogy összeírd, miket kell beszerezned a barkácsoláshoz, és azt is nézd meg, hogy mi az, amit már nem kell megvenned, hiszen otthon már van belőle. Így pontos bevásárlólistával érkezhetsz az üzletbe, könnyen elkerülheted, hogy ne költs felesleges dolgokra.

A lakásdekoráció házilag könnyebb, mint azt gondolnád! De, hogy mitől lesz hangulatos az otthonod nyáron? 5 barkácstippünk segít neked!

  1. Használd ki, hogy a szabadban lehetsz!

Nyáron végre sok időt tölthetsz a kertben, az erkélyen, ezért érdemes berendezkedned kinti bútorokkal, pulttal. Fúrj fel a falra egy régi polcot, amit előtte a neked tetsző színre lefestesz – alkoholos filccel könnyen rajzolhatsz rá mintákat is –, majd kerüljenek a polcra most könyvek és apróságok helyett poharak, mécsesek, friss házi szörppel teli kancsók. Szuper saját bárpultod lesz egész nyáron!

  1. Játssz a fényekkel!

Mécseseket bárhova elhelyezhetsz, amik hangulatát égősorokkal, lampionokkal dobhatod fel még jobban. A falon lévő polcra akassz egy égősort, a dézsás növény kaspóját tekert körbe lampionnal, fúrj be akasztókat az erkélyen és tegyél fel rájuk fényfűzért – remek hangulat lesz így nálad a nyári estéken.

  1. Gondolj az árnyékolásra!

Vegyél olyan napernyőt, ami nem mintás, így textilfestékkel olyanná varázsolhatod, amilyenre szeretnéd. Biztos lehetsz benne, hogy máshol nem fogsz találkozni ilyen árnyékolóval!

  1. Sosem lehet megunni a raklapot!

Olcsó, könnyen beszerezhető és remekül variálható a raklap, és az ebből készült bútorok, amiket mind méretre szabva készíthetsz el saját otthonodba. Nemcsak, hogy egyedi kerti padot, napágyat, kisasztalt és kerti szerszámtartót készíthetsz könnyen, hanem a pénztárcádat is megkíméled, ha a raklapot választod.

  1. Használj színes anyagokat!

A régi és új bútorokat is feldobhatod, ha új színt adsz nekik, ám ehhez nem feltétlenül magát a bútort kell lefestened. Készíts otthon házi nyomdát burgonyából, vegyél többféle textilfestéket és újítsd fel a díszpárnákat, takarókat, függönyöket kedvedre. A neked tetsző színek és formák fognak így visszaköszönni otthonodban, az összhatás teljesen új lesz, és a felújítás így alig kerül neked valamibe!

 

Neked is vannak barkácstippjeid a nyárra? Írd meg nekünk kommentben!