Szeretnél spórolni az esküvői költségeken? Összeszedtünk néhány dolgot, amit te magad is kivitelezhetsz és ezzel akár nagyobb összegeket is megtakaríthatsz!

 

Esküvő stílusosan

Az esküvő minden pár életében meghatározó pillanat, így korántsem mindegy, hogy végül hogyan sikerül. Az előkészületek közé tartozik a ruha, a zene, a fotós és a helyszín kiválasztása, a meghívók elkészítése, az ülésrend kialakítása és az esküvő menetrendjének felállítása.

Akkor lesz igazán emlékezetes az esemény, ha mindent egyénre szabtok és a saját ízlésetekhez igazítotok, ezért a legjobb, ha az esküvői dekor DIY módszerekkel készül.

Ha nyári esküvőt terveztek, akkor egy szép virágoskert is csodás hátteret adhat a ceremóniának, a fák közé pedig könnyű tüll anyagból készült függönyt húzhattok ki, ami romantikusan lengedezhet a szélben, de fotófalnak sem utolsó.

Válasszatok a stílusotoknak megfelelő esküvői dekorációt: lehet vintage, indusztriális, retró vagy modern, a lényeg, hogy egységes legyen az összhatás a végén.

 

Fények és csillogás

Csodás hangulatot teremthettek az esti bulira, ha a rendezvény helyszínén található fákra világító kis lampionokat aggattok. Választhattok egységes méretű és formájú lámpásokat, de akár teljesen eltérő színű és alakú mécseseket is egymás mellé társíthattok, amivel a nosztalgikus életérzést hangsúlyozzátok.

diy wedding

Az asztalok is megérdemlik a csillogást, erre a célra egy egyszerű gyertya is megfelel, ami köré fenyőtobozokat, növényi terméseket, kagylókat, leveleket vagy akár gyöngyöket és üvegkavicsokat is halmozhattok a lagzi tematikájának megfelelően.

Ha a fények játékát fokozni szeretnétek, töltsetek meg egy borospoharat vízzel és tegyetek bele úszógyertyát. Ez a módszer igazán mesebeli hangulatot teremt majd.

 

Füzér másképpen

Persze remekül mutat a virágfüzér, de olcsó és nem kevésbé mutatós megoldás, ha papírból vagy textilből készítetek díszeket. Vághattok szív vagy zászló formájú girlandokat, amiket aztán egy damilra vagy egy zsinegre felfűzve rögzíthettek, de akár tortacsipkéket is használhattok a látványos végeredményért. Nagyon divatos a menta, a fehér és a szürke kombinációja, de bátran elengedhetitek a fantáziátokat a nektek tetsző színekkel.

Egy régi hullahopp karika is jó szolgálatot tehet az esküvői dekor megalkotásában: borítsd be színes szalagokkal majd a terem vagy a sátor fókuszpontjában felhúzva égősort is rögzíthettek rá, amitől igazán pazar látványt nyújt majd.

 

Régi komód új szerepben

Ha a romantikára szavaztok, nagy szerephez juthat a nagymama ütött-kopott komódja. A tetején berendezhettek egy kis bárt a vendégeknek, ahol jégbe hűtött pezsgőt és szép formájú üvegbe töltött kekszeket vagy bonbonokat találnak, míg a kihúzott fiókokba virágokat és kedves tárgyakat halmozhattok fel, amik remek témaindítóul is szolgálnak a vendégeknek.

 

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

diy esküvő

Menü elegánsan

Ahelyett, hogy a menüt csak egy egyszerű lapra nyomtatnátok, képszerkesztő programmal megformázás után képkeretben lesznek majd igazán tetszetősek. Ezeket a kereteket ráadásul a saját otthonotok dekorálására is felhasználhatjátok, ami mindig erre a fontos napra emlékeztet majd benneteket.

 

Fotófal élő virágokból

Az utóbbi években a fotófal az esküvők elengedhetetlen kelléke lett. Ezt ti magatok is elkészíthetitek: válasszatok egy kellő nagyságú vászon anyagot, rögzítsétek ki függönyként a fotózás helyszínére és tűzdeljétek tele a kedvenc virágaitokkal, amitől nemcsak szép, de illatos is lesz. A talajt boríthatjátok virágszirmokkal vagy akár mintás, színes szőnyegekkel is.

Készen állsz a DIY esküvői dekorációk elkészítésére?