Provident
blog

Új hajszínre vágysz? Változtasd meg természetesen, fillérekből!

A tavasz a megújulás évszaka, így természetes, ha te is úgy érzed, hogy szeretnél változtatni külsődön. Az új tavaszi ruhákon kívül egy jól megválasztott hajfesték is szuper változást hoz majd az életedbe. Fekete, barna, vörös vagy szőke haj – bármelyiket elérheted otthon készített, természetes hajfestékekkel. Nézd meg, hogyan változtathatod meg a frizurád színét fillérekből!

Olcsó és természetes megoldás

Ha szembetűnő változást szeretnél elérni a hajszínednél, de nem akarod a hajápolás mesterséges adalékanyagokkal teli szereit használni, akkor válassz olcsó és természetes megoldást a hajfestésre. A henna hajfesték olyan növényi alapú készítmény, amivel ugyanolyan ragyogó és egyenletesen festett hajszíned lesz, mintha a fodrász által kevert, vagy boltban készen kapható krémhajfestékkel állnál neki a festésnek.

Világos árnyalatok tavaszra

A tavaszi napsütéses időhöz a világosabb, ragyogó hajszínek remekül illenek, így ha te is változtatni szeretnél hajad árnyalatán, akkor válaszd az egyszerű, otthon elkészíthető házi hajvilágosító szert. Csupa természetes anyagra lesz szükséged: egy egész citromra, két evőkanál mézre és ugyanennyi vízre.

A citromot vágd ketté, facsard ki a levét, add hozzá a mézet és a vizet, majd addig kevergesd, amíg erős masszává nem áll össze. Ezután tedd hűtőbe legalább 15 percre, majd egyenletesen vidd fel a hajadra, 20-25 percet hagyd rajta, és ha lemostad, szárítsd meg alaposan a fürtjeidet. Addig ismételheted 1-2 hetente ezt az otthoni kezelést, amíg a kívánt hajszínt el nem éred.

Provident tipp

Miért lesz hatásos a krémed? A méz természetes hidrogén-peroxidot tartalmaz, ami a hajszőkítés egyik alapanyaga, a citrom pedig a benne található lúgos savanyag miatt képes kiszívni a színeket a ruhákból is, így a hajadnál is megteszi majd a hatását.

Olcsó és természetes megoldás

Az otthon elkészíthető hajszínezők közül választhatod a különböző fűszerekből és növényi kivonatokból előállított főzeteket, amikkel szintén megváltoztathatod a hajad árnyalatát.

Ha vörös árnyalatot választanál a női frizurák közül, akkor keverj össze fél csésze céklalevet fél csésze répalével, majd ezt masszírozd a hajba, és egy óráig hagyd hatni. Ha pedig sötétebb árnyalatot szeretnél, akkor két bögre vízzel forrázz le egy kis maroknyi száraz zsályát, majd szűrd át és vidd fel a főzetet a hajadra. Körülbelül 40 percig hagyd hatni, majd öblítsd le. Sötétebb árnyalat eléréséhez az is jó, ha erős teafőzetet készítesz feketeteából és cseresznyekéregből. Várj addig, amíg nagyon sötét színt nem kapsz, majd masszírozd a megmosott hajadba a főzetet. Hagyd hatni fél órát és alaposan öblítsd ki.

Provident tipp

A természetes hajszínezés bizony időt vesz igénybe, és bár azonnal is látszik a változás, ha több árnyalatnyi különbséget szeretnél elérni a hajszínednél, az akár napokat vagy heteket is igénybe vehet. Legyél türelmes, elszánt és használd ki a pénztárcabarát megoldásokat a hajfestésnél!

Neked is van bevált módszered az otthoni hajfestésre? Írd meg nekünk kommentben!