Provident
blog

A nagy szállásválasztó

Akármilyen aktívra tervezzük a pihenést, az biztos, hogy jelentős időt töltünk majd a szállásunkon. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy a megfelelő helyet válasszuk! Ma már számtalan segítség áll rendelkezésünkre, mint például a különböző szálláskeresők szűrői vagy az online elérhető személyes vélemények. A trükk mégis az, hogy a rendelkezésünkre álló információhalmazból a számunkra releváns szempontokat gyűjtsük ki. Segítünk eligazodni a hostelek, panziók és szállodák rengetegében!

Gondos előrelátás

Azzal spórolhatunk a legtöbbet, ha időben felkészülünk az utazásra. A nyári vakációt érdemes akár januárban megtervezni, hiszen így csíphetjük el legkönnyebben a kényelmes, jó helyen fekvő, ugyanakkor kedvező árú szállásokat. A közvetítő nélkül foglalt szobáknál megspóroljuk a harmadik fél miatt felmerült költségeket. A szálláskereső online szolgáltatókon keresztül viszont olyan lehetőségek tárulhatnak elénk, melyeket egyedül nem találnánk meg, illetve kuponok vagy early bird ajánlatok használatával számtalan kedvezményt biztosíthatnak, melyekkel végül jobban járunk. A korai foglalás mellett azonban fokozottan kell figyelnünk arra, hogy legyen ingyenes lemondási lehetőség – bármi közbe jöhet, ha több hónappal előre próbálunk tervezni, biztosítsuk be magunkat!

Elhelyezkedés

Mindig számoljunk az adott hely sajátosságaival és a család igényeivel! Fürdőzni szeretnénk? Akkor legyen a vízparthoz közel a szállásunk – nem érdemes folyamatos problémát gerjeszteni a parkolás nehézségeivel vagy a kánikulában való hosszas gyaloglással. Csak egy hétvégi városlátogatásról van szó? Mindenképp központi helyen lévő szobát válasszunk, hogy ne tömegközlekedéssel töltsük azt a kevés időt, amit a helyi nevezetességekre szántunk. A nagyobb metropoliszokban sokszor a külvárosi részek is érdekesek, a centrumtól távolabb eső szállások pedig olcsóbbak, így ha hosszabb időt töltünk egy helyen, nem kell visszariadni tőlük – ám ebben az esetben is ügyeljünk arra, hogy gyakori járatok és egyszerű útvonalak segítségével könnyen elérhető legyen a belváros.

Provident tipp

Nem csak az utazását, pénzügyeit is gondosan megtervezi? A Provident személyi kölcsöneivel könnyedén és hatékonyan megoldható a probléma!

Típusok

A fiatalok számára optimális megoldás az ifjúsági hostel: a lehető legolcsóbb áron juthatnak szobához vagy ágyhoz – kicsit költségesebben akár egyágyas szállást is találhatnak, de ha csoportosan utaznak, külön szerencsés lehet egy nagyobb, 8 ágyas hálóterem kibérlése. Szintén költséghatékony lehetőségként indultak az Airbnb oldalán meghirdetett, magánszemélyek által kiadott lakások vagy szobák, ám napjainkra már eléggé magasba szöktek az itteni árak is, ezért inkább azoknak ajánljuk, akik egyedi és otthonos környezetben szeretnék eltölteni a pihenésre szánt időt. A panzió a családoknak kínál megbízható és a szállodáknál olcsóbb opciót: különösen akkor éri meg ezt a típust választani, ha saját autónkkal utazunk, és otthonról hozzuk a szobához járó konyhában elkészíthető fogások alapanyagait. A szálloda csak akkor kényelmesebb és kedvezőbb választás a fent említettekhez képest, ha minimum három csillaggal rendelkezik a hotel, és legalább a reggelit szeretnénk ott elfogyasztani.

Non-stop segítség

Mindegy, milyen szállástípust választunk, fontos, hogy folyamatosan – vagy legalább a nap túlnyomó részében – elérhető legyen a recepció vagy a kiadott lakás tulajdonosa. Bármilyen probléma felmerülhet a szállással vagy a foglalással kapcsolatban, és az ezzel kapcsolatos ügyintézést jobb a lehető leghamarabb letudni, hogy ne vegyen el értékes órákat a pihenésből. A hétvégi, kifejezetten rövidre szabott kiruccanások során kifejezetten fontos, hogy gyors és zökkenőmentes legyen a be- és kijelentkezés folyamata.

Online értékelések

Minden esetben olvassuk el a szállásról írt értékeléseket a közösségi médiában, a szálláskereső szolgáltató oldalán és a saját honlapjukon is! Egy marketingszöveg sem árul el annyit, mint azoknak az embereknek a beszámolója, akik már egyszer ott töltötték a szabadságukat. Így olyan tényezők is kiderülhetnek, melyek eszünkbe se jutnak, a szállásadó pedig természetesen nem dicsekszik velük: a bulinegyed miatt hajnali négyig folyamatos a zaj, a közelben lévő gyár miatt bizonyos időszakonként elviselhetetlen szagok terjengenek a környéken, éppen építkeznek… És még számtalan tényező zavarhaja meg a pihenésünket, amit az online értékelések segítségével elkerülhetünk.

Ti mi alapján választotok szállást, amikor utazásra készültök?