Provident
blog

Hogyan szerezd meg hotelszobádat a legjobb áron?

Ha úgy érzed, hogy jól esne megállni, és egy mély levegőt venni ahhoz, hogy lendülettel tudj nekiindulni 2017-nek, akkor érdemes elgondolkodnod egy rövid pihenésen. Wellness hétvége, téli kirándulás, Lillafüred, Bükfürdő, szauna, jakuzzi, masszázs – ugye te is el tudod képzelni, ahogy egy meleg vizes medencében pihensz, és épp olvasgatsz mellette? Most megmutatjuk, hogyan foglalj olcsón szállást!

Szállásfoglalási trükkök

 

– Használd a szálláskereső oldalakat! Segítségükkel összehasonlíthatod az árakat, és könnyedén kiválaszthatod a számodra leginkább megfelelőt az olyan weboldalakon, mint a Trivago, vagy a Szállás.hu. Iratkozz fel a hírleveleikre, így biztosan nem maradsz le semmilyen akcióról!

– Év elején a hotelek és a gyógyfürdők rendszeresen kínálnak valamilyen kedvezményes lehetőséget. Keress rá azokra a hotelekre, ahol szívesen megszállnál, hátha épp akcióznak!

– Nézz körül a kuponoldalakon is! Keresd meg a szálláskategóriát, és állítsd be mekkora összeget szánsz a kiruccanásra, máris egyszerűbb lesz a választás!

Provident tipp

 

Ha kinézted magadnak a három kedvenc szállásod, akkor a hotelek saját honlapján is tájékozódj: itt plusz információkat találsz majd a kuponos és szálláskereső portálokhoz képest, és még az is lehet, hogy a szálloda saját honlapján is kínál kedvező ajánlatot év elejére.

Ha wellness hotelbe készülsz, arról is tájékozódj, hogy a medencék, szaunák, tehát a wellness részleg használatát tartalmazza-e a szobaár, vagy esetleg külön kell fizetned ezekért. Ha például Bükfürdőre készülsz, akkor érdemes rákérdezned, hogy az általad kiválasztott szálloda kínál-e kedvezményes belépést a fürdő területére.

Sok szállásnál a feltüntetett ár tartalmazza a reggelit is, viszont ezt sokszor csak a szolgáltatások között sorolják fel, és nem emelik ki külön, pedig ha nem kell kalkulálni egy étkezés költségével, akkor ez is amellett szó, hogy bizony olcsón ki tudsz hozni egy év eleji pihenést.

A foglalásnál mindig tájékozódj a visszamondás feltételeiről is, mivel hirtelen közbe jöhet valami, és ha már ki kell hagynod az utazást, legalább pénzt ne veszíts a foglalásoddal.

Kihagytunk valamit? Ha nektek van már bevált szállásfoglalási tippetek, osszátok meg velünk kommentben!