Provident
blog

Hogyan vásároljon be olcsóbban?

Tudta, ha nem figyel, sokkal többet költ bevásárláskor, mint amennyit akar? Kiskereskedelmek pszichológiai trükkök százait találták ki, hogy Ön minél több pénzt hagyjon az üzletben. Többet vesz egy termékből, mint amire szüksége van. Sőt, akár olyan termékeket is a kosarába pakol, amire jó eséllyel soha nem lesz szüksége. Hiába gyűjt így például olcsó recepteket, annak érdekében, hogy spóroljon, ha végül sok élelmiszer a kukában végzi.

Aki tudatosan vásárol, sokat megtakarít

 

4 tipp a spórolós bevasarlasAnnak érdekében, hogy ez Önnel ne történjen meg, összefoglaltuk, mire figyeljen bevásárlás közben. Sőt egy takarékos vásárlási kisokost is készítettünk, hogy elkerülje a felesleges túlköltekezést. A kisebb boltoktól a szuper-, majd a hipermarketekig minden kiskereskedelmi egység arra rendezkedett be, hogy Ön a szükségesnél lehetőleg többet vásároljon. Olyan termékek megvásárlására ösztönzik különböző praktikákkal, amikre igazság szerint semmi szüksége nincs. A számtalan felesleges termék megvásárlása sokba kerül, éppen ezért eláruljuk, hogy mire figyeljen, ha nem akarja feleslegesen plusz költségekbe verni magát.

 

A takarékos bevásárlás 4 pontja:

 

1. Mindig írjon bevásárló listát!

Csak az azon szereplő termékek tegye a kosarába! Főleg a nagyobb üzletekre jellemző, hogy bizonyos időközönként átrendezik a vásárlóteret. Erre azért van szükségük, hogy a vásárló a jól megszokott útvonalról letérve „eltévedjen” az áruházban és olyan termékek vásárlásán is elgondolkodjon, amelyekkel amúgy nem is találkozna. Ezért, még ha el is tévedne, kapaszkodjon a bevásárlólistájába, az mindig kihúzza a szorult helyzetekből!


infografika-takarekos-vasarlas-provident2. Rossz hangulatban ne menjen bevásárolni!

Ha valakire haragszik vagy például bűntudata van, akkor többet vásárol, mint amire valóban szüksége van.

3. Ne engedjen az akciós termékek csábításának!
Két esetben indokolt akciós termékek vásárlása: ha amúgy is szüksége van az adott termékre (tehát ha a bevásárlólistáján is szerepel), vagy ha a termék a 40-50%-os polcon található a hamarosan lejáró szavatosságú termékek között. Minden más esetben rosszul jár.

4. Ne autóval menjen bevásárolni!
Több felesleges áru kerül a kosárba, ha autóval megy bevásárolni.
Legyen tudatos vásárlás közben. Így nem engedi kiszolgáltatni magát különböző marketing-trükköknek, s pénzt sem dob ki az ablakon.

Töltse le bevásárló listánkat és spóroljon a bevásárláson!