Provident
blog

Bárhova is utazol, legyél bebiztosítva!

Biztonságos utazás

Akár télen, akár nyáron utazol, érdemes utasbiztosítást kötnöd. Nyaraláskor mindig jó, ha felkészülsz a legrosszabbra, így nem ér váratlanul, ha pedig van biztosításod, akkor kevesebb lesz a vesződés az esetleges probléma fellépésénél. Élvezd ki a vakációd minden percét, és ne a gondokon legyen a hangsúly!

Mikor érdemes biztosítást kötni?

 

1. Lemondás esetén

Mindig gondolj arra, hogy bármikor megbetegedhetsz, beázhat a lakásod, vagy egy családtagoddal történhet valami baj, vagy esetleg elvesznek az utazás előtt az irataid. Ilyen balszerencsés helyzetekben is segíthet az utasbiztosítás.

 

2. Váratlan gondok

Bármikor előfordulhat repülőgép probléma, vagy, hogy el kell napolnod az utat. Pár órás késlekedés is nagy gondot jelenthet akkor, hogyha egy másik járműre kell átszállnod. Előfordulhat, hogy a lekésed a csatlakozást, és ilyenkor, ha nincs biztosításod, akkor új jegyet vásárolnod, amit senki sem fog megtéríteni.

 

3. Időjárás

Repülővel, hajóval, buszos úttal is megtörténhet az, hogy rossz időjárási körülmények miatt lemondják a járatot, akár odafele mész, akár hazafele jössz. Ezek általában az utolsó pillanatban derülnek ki, ezért az előre lefoglalt szállás és befizetett programok is ezekkel együtt eltolódnak, amikre az összeget nem mindig kapod vissza, hogyha le kell őket mondanod.

 

4. Ha nyaralás közben sérülsz meg

Hegyimentés, poggyászkár, gyors orvosi ellátás: ezektől biztos te is félsz, hogyha vakációra mész.

Sajnos ilyen bármikor előfordulhat, akkor is, ha wellnesezni, vagy csak várost nézni mész. Ha valamilyen extrém sportot űzöl a nyaralásod alatt, például síelés, vagy snowboard, akkor pedig sokkal nagyobb rá az esély. Síeléskor a leggyakoribb baleset a bokaficam és lábtörés, ezért is érdemes utasbiztosítást kötni.

Nem mellesleg, utazáskor rengeteg kiegészítőt kell pakolni: drága sífelszereléseket és a hozzávaló ruhákat, ezért a poggyászunk biztonsága is kiemelten fontos. Ha ezt a sportot választanád a közeljövőben, akkor előző cikkünkből olvashatsz arról, hogy teheted ezt költséghatékonyan.

 

5. Elveszett, ellopták, elhagytam…

Nyaralás során sokan figyelik ki a turistákat és rabolják ki őket. Legyél ilyenkor is nagyon figyelmes, mert a nagy tömegben könnyedén ellophatják az útleveledet, irataidat vagy pénzedet. A sok csomag és látnivaló mellett pedig nehéz odafigyelni minden értékre, ezért légy körültekintő és figyelj oda azokra, amik pótolhatatlanok.

 

Stresszmentes utazás

Biztosítást kötni manapság már online is lehet, ezért nem kell a sorban állás miatt aggódnod. Pár kattintással, könnyedén elintézheted és kiválaszthatod a számodra és a nyaralásodhoz legjobban passzolót. Ha a tökéletes nyaraláshoz a biztosítás mellé kell egy kis plusz segítség, akkor válaszd a Provident kölcsöneit!