10 ötletes karácsonyi ajándék

karácsonyi ajándékok a fa alatt; minden gyerek kíváncsiságát felkeltik

Karácsonykor az összetartozást, a szeretetet ünnepeljük, ilyenkor meglepjük egymást izgalmas és törődő ajándékokkal. A karácsonyi ajándékok a gyerekeknek jelentik a legtöbbet, de a felnőttek sem maradhatnak ki az ajándékozásból. Karácsonyi ajándékötletek sorakoznak nálunk: olyan 10 kreatív ötletet mutatunk, amikkel meglephetjük szeretteinket!

 

  1. A karácsonyt a legjobban a gyerekek várják, ez az ünnep egy igazi varázslat a számukra a karácsonyfával, a díszekkel, a sok ajándékkal és a havas tájjal. Készítsünk nekik saját kezűleg színezőt: vegyünk egy üres füzetet, amibe a saját történeteinket rajzoljuk meg, ezt pedig kiszínezhetik majd a kicsik!
  1. Egy nagyobb kartonlapra saját társasjátékot is csinálhatunk, amin a család teljes évét együtt járjuk körül: egy-egy állomás jelenti az év fontos pillanatait, amiket most saját bábuinkkal járunk újra körbe. A játékszabályokat mi szabjuk meg, úgyhogy biztosan mindenki jól fog szórakozni!
  1. A hasukat szerető férfiaknak karácsonyi ajándék lehet például, ha sütünk egy nagy adag süteményt. Válasszunk olyan sütit, ami sokáig eláll: a zabpelyhes kekszek például könnyen elkészíthetőek és mivel nem krémesek, akár egy hétig is frissek és ropogósak maradnak.
  1. Barátainkat meglephetjük egyedi karácsonyfadíszekkel: hobbiboltokban, nagyobb drogériákban beszerezhetünk natúr, egyszínű díszeket, amikre ragasztópisztollyal gyöngyöket, szegfűszeget, szalagot ragaszthatunk.
  1. Ha magunk készítjük el az ajándékokat, akkor igazán egyedi dolgokat adhatunk barátainknak, rokonainknak, és a kreatív ajándékozás a pénztárcánknak is kedvez. Készíthetünk névre szóló díszeket is: vágjunk ki filcből téli mintákat és textilfilccel írjuk rá a megajándékozott nevét.
  1. Kreatív és személyre szóló ajándék, ha egy általunk díszített fényképkeretben adjuk át a közös emléket felelevenítő képet. A fa és műanyag kereteket díszíthetjük festékekkel, és a ragasztópisztolyt itt is segítségül hívhatjuk a dekoráláshoz.
  1. 10 ötletes karácsonyi ajándékA karácsonyi ajándékok készítése saját kezűleg nem is olyan nehéz, mint azt sokan gondoljuk, csak kell egy jó ötlet és már neki is állhatunk az ajándékoknak. Kedves gondolat és jópofa ajándék, ha kézzel írt kuponokat adunk át szeretteinknek, amiket a következő évben válthatnak be: egy autómosás, egy vasárnapi ebédfőzés, a virágok átültetése bárkinek segítség lehet.
  1. A mézeskalács nemcsak a süteményes tányérra kerülhet, hanem szuper ajándék is lehet belőle: süssünk ki nagyobb méretű formákat és dekoráljuk őket cukormázzal személyre szólóan.
  1. Szeretteinknek csodás meglepetés az is, ha az elmúlt évek közös képeiből egy albumot válogatunk össze: ragasszunk, vágjunk, szerezzünk be képsarkakat!
  1. Illatos zsákokat is ajándékozhatunk: varrjunk össze a széleinél két téglalap alakú anyagot, az egyik rövidebb oldalt hagyjuk nyitva, és töltsük meg szárított levendulával, majd a zsákocska saját kössük össze szép szalaggal.

Ha a karácsonyi ajándékok házilag készülnek, még nagyobb örömet szerezhetünk velük, és a pénztárcánkat is megkíméljük az ünnepekkor!