Provident
blog

Motoros túraútvonalak Magyarországon!

Itt a jó idő, a motorokat is most már bátran elővehetjük akár egy hosszabb útra is! Éppen ezért összegyűjtöttük néhány tippet merre érdemes elindulni.

Első lépés: felkészülés

Ahogyan az autókat, úgy a motorokat is át kell nézni, fel kell készíteni az új szezonra. Erről semmiképpen ne feledkezz meg te sem, főleg, ha hosszú idő után először áll ki a garázsból a járműved. A kirándulások, legyen szó egynapos motoros túrákról vagy éppen egy hosszabb kiruccanásról, mindig egy tervezéssel kezdődjön. Készítsünk egy listát azokról a motoros útvonalakról, amiket mi is fel szeretnénk fedezni! Kell egy kis segítség? Íme, némi inspiráció!

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és indulj el te is egy motoros kirándulásra!

Hova érdemes Magyarországon motoros túrát szervezni? Megmutatjuk!

Irány a Balaton-felvidék!

Jó időben a vízért, a hűvösebb hónapokban a víz látványért is érdemes motorra pattanni, hiszen Veszprémtől Tapolcáig visz a 77-es út, ami jó minőségű aszfaltot és meseszép látképet ígér az arrafelé utazóknak. Több ponton is érdemes megállni, így például Nagyvárzsonyban a Kinizsi várban, de Kapolcs is kellemes megállónak bizonyulhat, sőt, ha Tapolca után észak felé fordulunk, egy újabb várat érinthetünk Sümegen. A 7341-es úton érhetjük el Káptalantótit, ahol a híres Liliomkert termelői piac is üzemel, itt mindenképpen érdemes egy megállót tartani. A 7313-as úton a Káli-medencét találjuk, ami ugyan nem egy nagy terület, de a varázsa garantáltan ámulatba ejt.

Fedezd fel a Dunakanyart!

A motoros túra útvonalak közül is érdemes kiemelni az Észak-Magyarországi szakaszon fekvő területet, amit akár egy nap alatt kényelmesen bejárhatunk. Dobogókő felé kanyargósabb út vezet, ha a nagy parkolót vesszük célba. Itt találunk többek között egy kilátót lenyűgöző panorámával, de a környék túrázás szempontjából is igencsak kedvező helyen van, elég csak a közismert Rám-szakadékra gondolni. Amennyiben csak egy gyors megállót tervezünk itt, a következő állomás lehet Esztergom, amit szinte csak egy híd választ el Párkánytól, akár oda is átnézhetünk. Végül, de nem utolsó sorban, a Duna folyását követve a 11-es úton jutunk el a Visegrádra, ahol lehetőség van egy kis városnézésre, kirándulásra is, megpihenhetünk a nap végén.

A legszebb motoros túraútvonalak Magyarországon

Guruljunk a Mátrában!

A kanyargós motoros utak Magyarországon sem ritkák, ezek közül is érdemes kiemelni a motoros barát korlátokkal szegélyezett útvonalat, amit Gyöngyöstől visz Egerig. Megállóra lehetőség több helyen is van, de ezek közül kiemelten javasolt Mátraháza, ahol felmehetünk az ország legmagasabb pontjára, a Kékesre. A 24-es úton haladva elérhetjük Mátrafüredet és Parádsasvárat is, mindkettő izgalmas állomás, az odavezető úton azonban jobb óvatosnak lenni, hiszen sok baleset történik ezen a szakaszon.

A 2505-ös úton Miskolc felé Lillafüredet is útba ejthetjük, ez mindenképpen megéri az időnket, a helyszín nem véletlenül olyan népszerű a kirándulók körében. Érdemes időt szánni a Szinva patakra is, itt akár jókat ehetünk is, de, ha van még időnk, ezután Diósgyőr felé is kitérhetünk, ahol szintén van egy látogatásra érdemes vár.

Motorra fel! Tudod már, hogy téged merre visz majd az utad?