Provident
blog

Így alakítsd ki az energiatakarékos fürdőszobádat!

Milyen a modern és energiatakarékos fürdőszoba? Nem csak a vízzel, de az energiával is spórolhatunk, minden csak a kialakításon múlik! Lakásfelújítók és építkezők figyelem, cikkünkben összeszedtük, hogy mire is van szükség ahhoz, hogy fürdőszoba kialakításakor előtérbe kerüljön a praktikus és az esztétikum is!

 

Milyen egy modern fürdőszoba?

Trükkös kérdés, pedig egyszerű a válasz! Természetesen minden fürdőszobának a lakók ízléséhez és igényeihez kell igazodnia, figyelembe véve a szokásaikat, elképzeléseiket a használatát illetőleg.

Szolgálja a pihenést és a feltöltődést egyaránt: tehát legyen praktikus, optikailag tágasnak tűnjön, kerüljön be kellő mennyiségű fény és a berendezést illetőleg tükrözze a használati elvárásainkat. Szerencsére ennek az elérése sem olyan bonyolult már, hiszen minden gyártó igyekszik nem csak a funkcionalitásra, de az esztétikumra is törekedni, így könnyedén kialakíthatunk egy harmonikus, összepasszoló teret.

Rendezd be energiatakarékosan fördőszobád!

A csempe se csempe már, a burkolatok folyamatosan változnak, és összességében olyan hatást nyújt, mintha csak fa, vagy természetes kő borítaná a fürdőszobánkat. A megfelelő burkolás pedig szinte az első lépés annak az energiatakarékos fürdőszoba kialakításakor, így a minőséget már itt érdemes megfizetni.

A polcokat és tárolókat is mind színvilágban, mind stílusban jó, ha egymáshoz igazítjuk, így lesz igazán vonzó a miliő. Fontos persze a funkcionalitás is, így mindig gondoljuk végig, hogy mit is szeretnénk a fürdőszobánkban tárolni és ahhoz mekkora polcrendszer lesz szükséges.

 

Provident tipp: Te is kedvet kaptál a fürdőszoba felújításhoz? Igényeld a Provident heti kölcsönét vagy havi kölcsönét, és valósítsd meg az energiatakarékos fürdőszobádat!

 

Energiatakarékos fürdőszoba fűtés megoldások

Érthető okokból, ha bemegyünk a fürdőszobánkba, akkor a kellemes melegségre vágyunk, hogy a napi tisztálkodás ne csak egy pont legyen a listánkon, hanem egy valódi élmény, ami feltölt és pihentet.

A fürdőszoba fűtése kapcsán lehetőségek széles tárháza áll előttünk, azonban arra is figyelnünk kell, hogy mindez ne “csak” jól működjön, de energiatakarékos is legyen akár a törölköző szárítóról, akár az általános fűtésről van szó.

Az elektromos padlófűtés például nem csak ideális, de kifejezetten komfortos megoldás is, hiszen ki ne szeretne a fürdőkádból kilépve mezítláb a kellemesen meleg padlóra érkezni. Ahogyan a gyerekek fürdetése után kifröccsenő víz is gyorsabban felszáradhat, ezzel pedig még munkát is spórolhatunk magunknak, arról nem is beszélve, hogy kisebb eséllyel csúszunk el!

Infrapanel fürdőszobába? Igen, ez is egy megoldás lehet! Például, ha nincs elég helyünk a falon, ha szeretnénk egy kis kellemes plusz fűtést, akkor érdemes elgondolkodni az infrapanelen is, hiszen egy ilyen fürdőszobai fűtőtest az alacsonyabb fűtés számlához is hozzájárulhat.

Az energiatakarékos elektromos fűtés tehát okosan megválasztva, egy okos otthon rendszer részeként nem csak könnyedebben szabályozható, de a fogyasztása révén is lehet gazdaságosabb lehet..

 

Hogyan rendezd be energiatakarékos fürdőszobádat?

 

Energiatakarékos fürdőszoba világítás megoldások

Ahogy azt már említettük a fény nagyon fontos szempont a fürdőszoba kialakításakor, legyen szó természetes vagy mesterséges fényről. A megfelelő fürdő világítás elengedhetetlen, hiszen itt készülődünk, itt tisztálkodunk. Ne feledkezzünk meg a funkciójáról sem, gondoljunk akár többféle fényforrás elhelyezésére is: az általános készülődéshez, a tükör fölé, de kényeztethetjük magunkat hangulatvilágítással is a kádban ejtőzés során. Egy vízálló fürdőszobai lámpa pedig nem csak biztonságos, de gazdaságos megoldás is lehet. Természetesen fontos, hogy a fürdőbe lámpa gyanánt is mindig energiatakarékos darabokat, pl. LED világítást válasszunk és akár okos otthon megoldásokkal, még jobban optimalizáljuk a fogyasztást.

Készen állsz egy energiatakarékos fürdőszoba kialakítására?