Provident
blog

Fedezd fel Európa városait! – Milánó

A divat és a komolyzene szerelmeseinek egész biztos nem kell bemutatni Olaszország egyik legbájosabb városát, de a többieknek is szívből ajánljuk a felkeresését. Milánó legfőbb előnye, hogy egy hétvége alatt is bejárható, így kis idő alatt is nagy élményre tehetünk szert!

Utazzunk, ahogy nekünk tetszik

Milánó a csizma tetején, Olaszország északi részén található, tehát autóval is a könnyebben elérhető úticélok közé tartozik. Azonban ennél olcsóbb és egyszerűbb lehet, ha időben megvesszük jegyünket a fapados járatokra. A Liszt Ferenc reptérről a Malpensa reptérre és a bergamoi Orio al Serionra is naponta indulnak repülők. Előbbiből 40, utóbbiból 70 perc alatt érhetünk a menetrendszerinti vonat- és buszjáratokkal Milánó belvárosába. A vasút szerelmesei – bécsi átszállással – a Keleti pályaudvarból induló nemzetközi railjettel is nekivághatnak az útnak, ez azonban 18 órát vesz igénybe. Az utazáshoz ne felejts el utasbiztosítást is kötni, hogy az egész vakáció alatt biztonságban tudhasd magadat, a családodat és az értékeidet!

Szállás okosan

Az olasz városok mindig is vonzották a turistákat, ezért hotelek és apartmanok terén bőséges kínálattal szolgálnak. Számtalan honlapon válogathatunk a legkedvezőbb ajánlatok közül, de a hivatalos lehetőségeken túl érdemes megnézni az Airbnb-n kiadott szobákat, lakásokat is. Akinek egy nap is elég a kikapcsolódásra, az akár szállás nélkül is nekivághat a milánói városnézésnek: hajnali járattal érkezik, megnézi a nevezetességeket, elfogyaszt egy kellemes, olaszos estebédet, és este már repül is vissza.

Provident tipp

Az olasz gasztronómia és az éjszakai élet rajongóinak a Navigli negyedet ajánljuk! A csatornák mentén éttermek és szórakozóhelyek gazdag választéka gondoskodik az autentikus itáliai hangulatról. Éjjel ugyanolyan élettel telin és pezsgőn, mint nappal.

Látnivalók

La Scala: ez a név azoknak is ismerősen cseng, akik nem rajonganak az operáért. Csodálatos nézőterét akkor is érdemes megtekinteni, ha a méregdrága előadásokra nem tudunk bejutni. A város másik nevezetessége a milánói dóm, Olaszország második legnagyobb temploma. Szépsége a Piazza del Duomo biztos talaján állva is szédítő, de az igazán bátrak az építészeti mestermű tetején gyönyörködnek a gótikus ornamentikában és a kilátásban. A művészet kedvelőinek a Brera palota képtárát ajánljuk a reneszánsz mesterek műalkotásaival, és természetesen a Santa Maria de Grazie templom is kihagyhatatlan Leonardo da Vinci „Az utolsó vacsora” című, közismert freskójával. A labdarúgás szerelmeseinek pedig a fentiekhez hasonló zarándokhely lehet a San Siro stadion, az AC Milan otthona.

 

Te is szívesen ellátogatnál Milánóba?