Provident
blog

Hálószoba felújítása költséghatékonyan

A hely, ahol álomra hajtjuk a fejünket, ahol pihenhetünk az egyik legfontosabb életterünk. Ezért is fontos, hogy a hálószobánkat úgy alakítsuk ki és rendezzük be, hogy maximálisan szolgálhassa a feltöltődésünket. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki a keretedből, ha felújítás, átalakítás előtt állsz.

Írj listát és tervezz!

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy minden költéséghatékony felújítási munka és átalakítás elsőszámú szabálya, hogy tervezzük meg, mit szeretnénk és hogyan csinálni. Vedd sorra a szobádat és nézd meg, hogy mik azok a dolgok, amik nem tetszenek benne és mit kellene megváltoztatni ahhoz, hogy jobban érezd magad a hálódban. A listád pontjait aztán tedd fontossági sorrendbe, hogy, ha már látod, hogy egyes feladatok milyen kiadással járnának, tudsz priorizálni, hogy mi fér be a budget-be és mi nem.

 

Egyszerű, de látványos megoldások

Nem kell feltétlenül minden bútorunkat kihajítani, elég lehet néhány dolgot megváltoztatnunk a siker érdekében. Egy új falszín vagy egy tapéta látványosan feldobhatja a hálószobánkat, de, ha csak egy-egy bútort cserélünk le, máris sokat elérhetünk! Egy kényelmes ágy, amiben ergonomikus matrac és párna vár minket minden éjszaka, vagy egy beépített szekrény, ahol végre elfér minden ruhánk és holmink csodákra képes.

 

Így lesz a régiből új!

Nem csak költséghatékony, de kézenfekvő megoldás is, ha már a meglévő vagy olcsón beszerzett bútorainkat újítjuk fel, hogy tovább szolgálhassák a kényelmünket. Nézz körül, hogy mik azok a tárgyak, amiket érdemes lenne új köntösben megmenteni!

A fa polcokat könnyűszerrel lecsiszolhatjuk, majd a fa kezelését követően új színt kölcsönözhetünk neki, esetleg lecserélhetjük rajta a fiókgombokat, új életet lehelve a darabba. A bútor nagyságától függően egy-egy tégely festéket, alapozót, vaxot, csiszolópapírt és ecseteket kell beszereznünk, aminek a költsége nagyjából 10.000 – 12.000 forintra tehető. Ha szeretnéd lecserélni a bútorgombokat is, akkor már 900 Ft/ darab találhatsz mutatós elemeket.

A régi párnáinknak már pár ezer forinttért vásárolhatunk új huzatot, vagy, ha érzünk magunkban affinitást akár mi magunk is varrhatunk, ami személyesebbé és olcsóbbá is teszi a dekort. Szintén látványos megoldás lehet néhány képkeret, esetleg egy új falióra beszerzése, ami nem terheli meg kifejezetten a pénztárcánkat.

 

Készen állsz a hálószoba felújításra? Te mit változtatnál meg vagy alakítanál át?