Provident
blog
Hogyan válasszunk megfelelő TV csomagot?

2018-05-17

Tudatos tippek

Hogyan válasszunk megfelelő TV csomagot?

Ugyan a XXI. században egyre jobban átalakulnak a szórakoztató tartalmak (filmek, sorozatok, klipek, szkeccs videók) fogyasztásával kapcsolatos szokásaink, a tv még mindig központi szerepeket tölt be a legtöbb család életében. Ám éppen az új források és eszközök miatt érdemes átgondolnunk, hogy milyen előfizetést részesítsünk előnyben, ha kedvenc csatornáink kiválasztásáról esik szó. Összeszedtünk néhány olyan szempontot, melyek megkönnyíthetik a döntést!

Csomag a csomagban

Először mérlegelnünk kell, hogy mi éri meg jobban: külön előfizetést vásárolni a televízióhoz, vagy egyetlen egy szolgáltatótól megrendelni az internetes, telefonos és televíziós szolgáltatást egy kedvezményes csomag keretein belül. Az utóbbi tűnik a logikus megoldásnak, ám ez nem feltétlenül igaz: lehet, hogy egyáltalán nincs szükségünk vezetékes telefonra, vagy nagyon gyors internetet szeretnénk, de tv csatornából 10 darabbal is elégedettek vagyunk, ilyen opciót azonban nem kínálnak éppen a szolgáltatók. Sok pénzt és bosszúságot megspórolhatunk azzal, ha alaposan utánajárunk a lehetőségeknek, összehasonlítjuk az ajánlatokat, és csak ezt követően választjuk ki a számunkra ideális előfizetési konstrukciót.

Lejárt szerződés

Nekünk is fontos odafigyelni, hogy mikor jár le a szerződésünk, és meddig tartanak benne a kedvezmények: lehet, hogy már rég válhattunk volna, és mi még mindig fizetjük annak a csomagnak a költséges havi díját, amit csak pár kedvezményes hónap miatt választottunk. Sokszor a szolgáltató magától jelentkezik és új, előnyös vagy annak látszó ajánlattal kecsegtet a régi szerződésünk helyett. Ilyenkor is észnél kell lennünk: könnyen előfordulhat, hogy olcsóbb lesz a havi díj, de az általunk legtöbbet nézett adó kikerül az ajánlott csomagból, vagy éppen ellenkezőleg, felesleges csatornákat akarnak ránk tukmálni. Ennek ellenére legyünk nyitottak, hiszen a szolgáltatóknak ugyanúgy érdeke, hogy elégedett és hűséges előfizetői legyünk. Mindössze annyi a titok, hogy ebben a helyzetben is kezeljük tudatosan a kérdést, ne döntsük azonnal.

HD vagy nem HD

A technológia folyamatosan fejlődik, ezzel és a változással járó új kihívásokkal mindenkinek számolnia kell. Ennek megfelelően sok szolgáltató ma már külön feltünteti azokat a csomagokat, melyek HD minőségben sugározó csatornákat is kínálnak. Csak abban az esetben érdemes kifizetni az ezzel járó plusz költségeket, ha az otthoni tv készülékünk képernyője is akkora felbontással rendelkezik, ami képes visszaadni az HD minőségű adás éles és részletgazdag világát. Amennyiben készülékvásárlás előtt állunk, már csak erre alkalmas televíziót érdemes vásárolni, hiszen ez már nem is a jövő, hanem a jelen technológiája (sőt, már modernebb, full HD és 4K-s készülékeket is beszerezhetünk, ha a pénztárcánk megengedi), a régebbi verziók hamarosan teljesen elavulttá válnak.

Provident tipp

Elromlott a régi tv, és az új készülékhez szüksége lenne egy kis anyagi segítségre? Derítse ki kölcsöne költségeit hitelkalkulátorunkkal, és kérjen visszahívást munkatársunktól!

Streaming

Az angolul tudó közönség számára több éve opció, de ma már magyar szinkronnal és felirattal is egyre több streaming, azaz online elérhető, kvázi digitális videótékaként üzemelő szolgáltatás áll rendelkezésünkre. Kínálatukat számítógépünk, tabletünk és mobilunk mellett akár televízión keresztül is megnézhetjük, csak megfelelő kábel, illetve az okos tv-n elérhető internet vagy vezetéknélküli technológia szükséges hozzá. A hagyományos csatornákkal szemben az az előnye, hogy a műsorrendtől függetlenül böngészhetünk kedvenc filmjeink és sorozataink között. A szolgáltatás ugyanúgy havi díj alapon működik, mint a hagyományos tv csomagok esetében, ám általában olcsóbb, 2000-3000 forint körüli áron. Érdemes megtekinteni a kínálatukat: közel sem fedi a teljes TV-s kínálatot, de lehet, hogy számunkra pont elég extrát tartalmaz ahhoz, hogy egy 10 csatornás alapcsomag is elég legyen mellé a régi, hagyományos televízión.

Ti elégedettek vagytok a jelenlegi tv csomagotokkal?