Provident
blog

Így faragj le költségeidből a fűtés korszerűsítésével!

Készülj már most a hűvösebb hónapokra és gondoskodj a fűtésed korszerűsítéséről! A te otthonodban is lehet energia- és költséghatékony a fűtés.

Bízd szakemberre!

Az energiaárak növekedésével arányosan egyre nagyobb az igény az energiatakarékos, alternatív fűtési rendszerek iránt is, hiszen ezek kiépítésével érhetünk el jelentős eredményeket a spórolás terén. A legegyszerűbb dolgod akkor van, ha egy teljesen új házba költözöl, ahol az energetikai szakember előre felméri, hogy az ingatlan adottságaihoz milyen teljesítményű, mekkora és milyen hatásfokú rendszer kiépítésére lenne szükség.

 

Ha korosabb ingatlant birtokolsz, akkor sem kell lemondanod a gazdaságos fűtésről. Persze nem árt, ha előbb az olyan energiapazarló tulajdonságaival számolsz le, mint a rossz szigetelés vagy a régi, elavult nyílászárók.

 

Egy 20 éve működő kazán esetében már érdemes elgondolkodni a cserén, hiszen korszerűbb társai nagyobb hatásfokkal és kevesebb energiaráfordítással működnek. Ez természetesen nem olcsó mulatság, de garantáltan megtérül.

 

Kis befektetés, nagy különbség

Nemcsak kondenzációs, pellet vagy vegyes tüzelésű kazán beszerzésével érhetsz el jelentős megtakarítást, hanem akkor is, ha automatizálással fejleszted a meglévő rendszert. Egy radiátorra szerelt termosztáttal megoldható, hogy pontosan annyi fok legyen a szobában, amennyit szeretnél és csak akkor, ha ott is tartózkodik valamelyik családtag.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Ehhez ma már nem kell falat vésni vagy vezetékeket kerülgetni, hiszen a központi vezérlő egység a levegőn keresztül küldi a jelet és szabályozza a hőmérsékletet.

A legideálisabb megoldás, ha a ház fűtése, a légkondicionálás, a napelemek és kollektorok egy egységet alkotva szolgálják a kényelmed és még a kiadásaidon is spórolnak.

fűtés korszerűsítés

Hol folyik ki a pénz az ablakon?

Még egy néhány éves ház esetében is előfordulhat, hogy indokolatlanul magasak a fűtési költségek. Ilyenkor célszerű elgondolkodni azon, hogy nem túlfogyasztás áll-e a háttérben. Ha szakember segítségét kéred a fűtési rendszer beszabályozásához, azzal akár 10%-ot is faraghatsz a költségeken.

 

Karbantartással spórolni? Igen!

A rendszeres karbantartás nemcsak azért előnyös, hogy elkerüld a meghibásodást. Egy alapos átvizsgálás segít feltárni a keringető szivattyú állapotát is, de a kémény áttisztítását sem érdemes elodázni, hiszen így nemcsak a fűtés hatékonyságáról, de a házban élők biztonságáról is gondoskodhatsz.

fűtés korszerűsítés

Meleg víz olcsóbban

Ha szeretsz sokáig zuhanyozni vagy sokan vagytok a családban és szinte verseny folyik a meleg vízért, akkor valószínűleg ez az áramszámlán is megmutatkozik. Spórolj akár 50%-ot és szereltess fel egy napkollektort, amivel végre bűntudat nélkül lubickolhatsz.

 

Készen állsz otthonod fűtésének korszerűsítésére?