Provident
blog

Így tölts el 3 napot a francia Riviérán

Ha létezik olyan térség Franciaországban, amely vetekedhet Párizs hívószavával, az Cote d’Azur, más néven a francia Riviera! A Földközi-tenger kék-piros sarka annyi vonzó látnivalóval várja a turistákat Nizzától kezdve Marseille-n át Montpellier-ig, hogy lehetetlen volna egyszerre befogadni mindent. Most adunk néhány tippet ahhoz, hogy tölts el egy hosszúhétvégét a térségben!


Strand paradicsom város arzenállal

Kell annál vonzóbb információ, hogy Cote d’Azur strand szakasza 115 kilométeres? Na jó, talán az, hogy a napsütéses napok száma évente 320-330 errefelé. Innentől kezdve nem is meglepő, hogy mára eléggé egybeépült a partszakasz, és sok kisebb – nagyobb város váltakozik rajta minimális különbségekkel. A legjelentősebbek közülük Marseille és Nizza, de ott van Monaco is kicsit keletebbre, amiről már mindenki hallott. Az esetében fontos megjegyezni, hogy nem érdemes autóval érkezni, mivel elérhető és megfizethető parkolót találni “mezei sofőrként” a lehetetlenhez közeli. A vonatos beutazási lehetőségek viszont elég jók a környező településekről. Innét nyugatra fekszik a szintén világhírű Cannes. A kontinens legismertebb filmfesztiváljának helyszíne ez a város, a plázs pedig egészen káprázatos. Nizza amúgy a kettejük között helyezkedik el, így ideális kiindulópont lehet egy 3 napos programhoz.

 

Ékszerdoboz falvak

De nem csak az égkék tenger és mediterrán városok miatt érdemes a francia Riviérára látogatni, hanem az olyan falvak, miatt mint Saorge vagy Lucerán. Ezeken a turistáktól távolabbi településeken tudod igazán magadba szívni a környéket, illetve a francia konyha ízei is itt jönnek ki a legerősebben – nem beszélve a finomabbnál finomabb francia borokról!

Provident tipp

Szívesen mennél Franciaországba nyaralni, de egy kicsi még hiányzik hozzá? A Provident személyi kölcsönei nagy segítségedre lehetnek ilyenkor!

Ne menj a csúcsszezonban!

A franciák híresen nagy patrióták és mint ilyen, a saját tengerüket részesítik előnyben akkor, ha nyaralásról van szó. Mindezt megfejeli az, hogy az északibb országoknak is kedvelt célpontja a Cote d’Azur, mi több, egyre több kelet-európai, illetve orosz turista szemeli ki magának ezt a viszonylag rövid partszakaszt. Az augusztus ennek megfelelően iszonyatosan zsúfult és a július sem sokkal jobb, a hosszabb szezon viszont lehetővé teszi azt, hogy még a tavasz, vagy éppen az ősz közepén is nagyon kellemes napokat lehet kifogni itt.