Provident
blog

Ismerd meg Magyarország ezer arcát!

Szeretsz utazni, de nem akarsz sokat költeni egy külföldi útra? Pihenj belföldön! Magyarország látnivalók, különleges tájak, izgalmas ízek és sportolási lehetőségek országa. Ha az aktív pihenés híve vagy, irány Dobogókő vagy egy balatoni biciklitúra! Ha pihenni szeretnél egy nagyot, akkor a termálvizes gyógyfürdők felé vedd az irányt, és ismerd meg Magyarország ezer arcát!

Kirándulás vízparton, hegytetőn, nagyvárosban

 

Ha Budapestről indulsz pihenni, irány a Velencei tó! A fővárostól csupán fél órát kell utaznod Velencéig, ahol homokos strand, a vízi sportolás izgalmas lehetőségei és a legfinomabb lángosok várnak. Ha eleget pihentél a parton, és a nádasba is beeveztél kenuval, akkor indulj egynapos bicikliútra a tó körül.

Nagyszerű kirándulás az is, ha a Budai-hegységben indulsz túrára! Ne hagyd ki a Normafát, az Erzsébet kilátót, a libegőt és a hegyekben kanyargó gyermekvasutat sem. A főváros látnivalóira is szánj 2-3 napot, mert a Hősök terétől az Operáig, a Bazilikától a Parlamentig, a nyüzsgő vásárcsarnokoktól a Lánchídig rengeteg látnivaló vár rád.

Provident tipp

 

Ahhoz, hogy a gazdaságokból, termelőktől származó magyar finomságokat megkóstolhasd, nem kell elegáns étterembe menned! Minden városban találsz piacot és vásárcsarnokot, ahol a nagy áruházakban nem kapható finomságokból bevásárolhatsz. Készíts az alapanyagokból szendvicseket a kirándulásodhoz, rendezz pikniket a Balaton-felvidéken, vagy főzz isteni vacsorát a barátoknak és a családnak!

Az aktív pihenés híveinek

 

Ha az aktív pihenést szereted, indulj el a hegyekbe és legyen az úti célod Dobogókő, ahonnan csodás kilátás nyílik a Börzsönyre és a Dunakanyarra. Ha szereted meghódítani a hegycsúcsokat, akkor ne hagyd ki az ország legmagasabb pontját, a Kékestetőt sem. Az 1014 méter magas csúcsot környező hegyekben nagyokat kirándulhatsz, télen pedig síelésre is van lehetőség.

A nyári melegben válaszd a Balaton-partját! Napközben fürödj az északi part strandjain, esténként pedig látogass el a balatoni borászatok kóstolóira. Kóstold meg a helyi termelők portékáit és élvezd a magyar gasztronómiát: a kézműves sajtokat, a helyi marhahúst, a balatoni keszeget. Ne hagyd ki Balatonfüredet, a Badacsonyt, a tihanyi visszhangot és az apátságot sem, Keszthelynél pedig kanyarodj el Hévíz felé, és mártózz meg a jótékony hatású tó vízében.

Nem kell feltétlenül külföldre utaznod ahhoz, hogy izgalmas és szép dolgokat láss, hiszen látnivalók Magyarországon is bőven akadnak! Tervezd meg okosan a pénztárcakímélő belföldi utadat!

Nektek melyik a kedvenc helyetek Magyarországon? Írjátok meg nekünk kommentben!