Provident
blog

Kapcsolódj ki a hazai fürdőkben!

Egy pár nap is elég egy gyors feltöltődésre, és kikapcsolódni belföldön is sokféleképpen tudsz: kirándulni indulhatsz a hegyekbe, kiülhetsz a könyveddel egy tópartra, filmezhetsz egy hétvégén keresztül. Pár napos pihenés alatt is ki tudsz már szakadni kicsit a mindennapokból. Érdemes meglátogatnod a hazai fürdő városokat is, ahol igazi kikapcsolódás vár rád. Vegyük sorra, hogy hova érdemes indulnod a fürdőruháddal télen és nyáron!

Budapest, a fürdőváros

 

A magyar termálvizek világhíresek, fürdőinkbe számos országból érkeznek a pihenni vágyók. Miért pont te hagynád ki őket? A wellness fürdők Budapesten is várják az érdeklődőket, így a fővárosban is tarthatsz rövid pihenőnapokat. Kapcsolódj ki igazán, és az egész napod legyen kicsit más, mint a többi, hogy egy mini nyaralásnak érezhesd ezt. Aludj sokáig, reggelizz nagyot és hosszan, ne tömegközlekedéssel menj, hanem sétálj el a fürdőig, olvass egy padon, ugorj be egy kávéra egy pékségbe, aztán kényelmesen pihenj meg Budapest bármelyik csodás fürdőjében. Irány a Lukács Fürdő, a Gellért Fürdő, vagy a nemrégiben felújított Rudas Gyógyfürdő! Ha csendesebb helyre vágysz, meglátogathatod a Király Fürdőt is a Fő utcában!

Provident tipp

 

Ne várj a hétvégére! A fővárosi fürdőkben hétvégén sokkal többen vannak, ezért ha teheted, te menj el hétköznap, hogy kényelmesen fürdőzhess, szaunázhass. Kérj szabit egy pénteki vagy hétfői napra, amikor nyugodtan pihenhetsz egy budapesti wellnessben, és így a hétvégédet is három naposra nyújthatod. Némely fürdőben csak meghatározott napokon van koedukált nap, ne felejtsd el megnézni a fürdők honlapját, mielőtt elindulnál!

Fedezd fel a magyar termálfürdőket!

 

Kétségkívül a legjobb termálfürdők Magyarországon vannak, és ha most nem a fővárosi fürdőkbe vágysz, akkor kösd össze a fürdést egy kis kirándulással, és indulj útnak belföldön! Gyógyfürdők Kelet-Magyarországon és a nyugati országrészben is várnak: fedezd fel a győri vagy a zalakarosi fürdőt, nézd meg a bükfürdői tavat, a gyulai várfürdőt, vagy látogass el épp Mezőkövesdre. Egy biztos, hogy csalódni egyik úti célban sem fogsz!

Provident tipp

 

Bármelyik városban nagyszerű lesz eltöltened egy hétvégét vagy akár több napot is, és ha a fürdőzésen kívül másra is vágysz, akkor nézz körül Győr barokk belvárosával, biciklizz egy nagyot Bükfürdőn, sétáld körbe a hévízi tavat, keresd meg a legjobb cukrászdát Pápán, és a legfinomabb kávét Hódmezővásárhelyen!

Te melyik magyar fürdőben jártál már? Oszd meg velünk élményeidet kommentben!