Provident
blog

Karácsonyi dekoráció gyorsan, egyszerűen és olcsón!

Ajándékok, csomagolás, sütés, főzés, közlekedés… Rengeteg időt, energiát és pénzt emészt fel az ünnepek alatti készülődés. A díszítés azonban egy olyan pontja a karácsony körüli őrületnek, amin könnyebben spórolhatunk, mint gondolnánk!

Fektessünk pénz helyett egy kis kreativitást ezekbe az ötletekbe, melyek garantáltan ünnepi hangulatot varázsolnak az otthonunkba.

1. Fenyőerdő a lakásban

A lehullott, kissé megszáradt gallyakból még csodálatos asztali dísz készíthető! Csak gyűjtsük össze a tűlevelű ágakat, és fújjuk le őket fehér, ezüst vagy aranyszínűre. A lakás több pontján is készíthetünk hasonló „mini erdőt”, ami hasonló technikával készített tobozokkal kiegészítve lesz igazán látványos. Esetleg még kisebb figurákat (Mikulás, erdei állatkák) is mellé rakhatunk a gyerekek kedvéért.

2. Fagyöngy filcből

Nem találjuk az igazit? Semmi gond: némi filc, üveggyöngy, ragasztó, egy textilfilc és egy szalag segítségével helyettesíthetjük! Ezekkel az eszközökkel bűbájos „házi” fagyöngy készíthető az ajtófélfára vagy a kandalló felé. Csak tervezzük meg és vágjuk ki a mintákat, majd ragasszuk őket egymásra, a tetejükre pedig a gyöngyöket és a szalagot.

Provident tipp

Szeretné az ünnepek alatt is biztoságban tudni az otthonát? A Provident Otthonbiztosítás egy országosan elérhető, egyszerűen igényelhető szolgáltatás, melynek változatos konstrukciói között mindenki megtalálja a családja és lakása számára ideális verziót.

3. Párnákból ajándék

Egy igazán egyszerű, de nagyszerű ötlet: fogjuk a díszpárnákat, és készítsünk belőlük ajándékdobozokat! Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy átkötjük őket vastag, ünnepi szalaggal, és masnit vagy különleges díszítést teszünk a közepükre – pont úgy, ahogy az ajándékok csomagolásánál szokás. Innentől kezdve ünnep lesz belépni a nappaliba!

4. Angyalkák papírból

Könnyedén elkészíthető, karácsonyi hangulatot áraszt, ráadásul annyit csinálhatunk belőle és úgy díszíthetjük, ahogy csak szeretnénk! Vágjuk ki a számunkra szimpatikus színű és állagú papírból például ezt a mintát, és színezzük ki vagy díszítsük fel együtt a gyerekekkel. Egy damil segítségével még egy picike harang is kerülhet az angyalok szoknyája alá, így még csilingelni is lehet majd velük.

5. Egyedi karácsonyfadíszek

Szépek a nagymama díszei, elegánsak a boltban kaphatók monokróm formák, de jó lenne idén már valami igazán eredeti a fán, nem igaz? Gond egy szál se, két merész tippünk is akad! Az első igazán trendi: fessük le a hagyományos gömbdíszeket táblafestékkel! A fekete alapra pedig írjunk kedves karácsonyi üzeneteket, vagy rajzoljunk szép, ornamentikus mintákat krétával. A második módszer gyakorlatilag már a szilveszter estére is felkészít: vegyünk néhány adag eltérő színű csillámport, és öntsük őket egy tálkába. A díszeket kenjük be ragasztóval, majd forgassuk meg óvatosan a csillámporban.  Már kész is a futurisztikus dekoráció!

6. Poharas megoldások

Amennyiben a vendégsereg nem veszi igénybe a család teljes pohárkészletét, az egyszerű üvegtárgyakból is látványos díszítést kreálhatunk. A koktélos poharakról ugyan nem a téli szezon jut eszünkbe, de ha a szélükön végighúzunk fél szelet citromot, a nedves részt porcukorba mártjuk, azután pedig megtöltjük karácsonyi édességekkel, rögtön elfelejtjük a tengerpartot és a pálmafákat. Egy másik módszerrel akár egy minimalista adventi koszorú is készíthető. Szép, hosszúkás poharakat töltsünk meg félig vízzel, majd ételfestékkel színezzük meg a folyadékot (mondjuk pirosra vagy zöldre). Miután feloldódott a festék, és egységes színűvé vált a víz, helyezzünk úszógyertyákat a poharakba, így egyszerre lesz ünnepélyes és romantikus az összhatás.

 

Nektek is akad pár jól bevált praktikátok a karácsonyi dekoráláshoz?