Provident
blog

Így óvhatod meg a bőrödet nyáron is

A nyár és a száraz forróság nagyon igénybe veszi a bőrödet, mindenképp érdemes felkészülnöd napvédő krémmel és hidratálnod kívül-belül!

Igaz, hogy jól esik a nap melege a bőrödön, de mindig tartsd észben, hogy nagyon gyorsan károsíthatják azt a napsugarak. A bőrápolás otthon is történhet, a lényeg, hogy legyél elővigyázatos, ha huzamosabb ideig a napon vagy.

Természetesen, az sem mindegy, hogy milyen kozmetikumot használsz a nyári melegben, hiszen a nap sugarai irritálhatnak, allergiás reakcióba léphetnek egyes krémekkel, összetevőikkel. A legjobb, ha a természetes megoldást választod és arctisztítás, napfényvédelem, hidratálás során házi kozmetikumokat készítesz magadnak.

Ha pár csepp, facsart citromlevet elkeversz langyos vízben, akkor remek természetes folyadékot kapsz arctisztításhoz. Sőt, érdemes fürdés előtt áttörölnöd magad az enyhén citromos vízzel, így a bőröd mindenhol megszabadul a napközbeni szennyeződésektől.

Provident tipp

Nem árt néha ránézned az otthon található krémek szavatossági idejére! Sose használj olyan kozmetikumot, ami már lejárt – ez nyáron különösen fontos egy esetleges allergiás reakció miatt. Ha bármikor égető, viszkető a bőröd, mosakodj meg alaposan, mosd le a használt krémet magadról!

Az UV-sugarakról sokat hallani, de ne engedd csak úgy el a füled mellett a felhívást, mert nem véletlenül figyelmeztetnek a káros sugarakra. Hiszen ezek bizony nem csak egy kellemetlen leégést eredményezhetnek, hanem komolyabb betegségeket is. Ha természetes anyagot szeretnél használni leégés ellen, akkor hűsítő kókuszolajjal kend be magad, de mindenképp érdemes egy illat- és színezőanyagoktól mentes, magas faktorszámú naptejet vagy napolajat beszerezned.

 

Provident tipp

Figyelj arra is oda, hogy ha vízparton kened be magad, hagyj időt a krémnek a felszívódáshoz, mielőtt bemennél úszni, labdázni. 20-30 perc elegendő a felszívódáshoz, így egészen biztosan nem fogsz elégni a vízben sem.

Strandolás vagy napon sétálás után ne felejtkezz meg a hidratáló krém használatáról sem! Azt is tartsd szem előtt, hogy minden évszakban fontos elég folyadékot innod. Erre nyáron különösen figyelj oda, és legalább 2-3 liter vizet igyál meg. Felfrissítheted magad lédús dinnyével, édes barackkal is – ezek a finomságok is mind hozzájárulnak bőröd frissességéhez, hidratáltságához.

 

Te hogyan vigyázol nyáron a bőrödre? Írd meg nekünk kommentben!