Szívesen olvasnál egy jó könyvet, de nem tudsz választani? Segítünk! Összegyűjtöttük egy listába, hogy mely könyveket érdemes elolvasnod idén télen!

Bár sajnos az ünnepeknek már egy hónapja vége, szabad estéidet és hétvégéidet még mindig töltheted pihenéssel és olvasással! Nem csak nyáron tálalhatsz izgalmas regényeket a könyvesboltokban vagy a webshop-okban, télen is rengeteg újdonság áll rendelkezésedre. Összeállítottunk Neked a Libri sikerlistája alapján egy szuper, sokrétű könyvlistát, amelyből könnyedén választhatsz kedvedre való olvasmányt!

Önéletrajzok és visszaemlékezések

Gyakran nem is gondolnánk, hogy egy-egy önéletrajz legalább annyira izgalmas tud lenni, mint egy jó krimi, vagy annyira szívszorító, mint egy drámai regény. Ilyen Matthew McConaughey Zöldlámpa című műve is, amely – a színész saját szavaival élve – „egy szerelmeslevél az élethez”. A magyar hírességek közül Presser Gábor élettörténetének I. könyvét emelnénk ki, amely új megvilágításba helyezi a legendás „Presszer-sztorit”; valamint Kepes András A boldog hülye és az okos depressziós című önironikus könyvét, amelyben azt kutatja, lehetünk-e boldogok egy átalakuló és ellentmondásos világban.

Emellett találhatunk olyan visszaemlékezéseket is, amelyek történelmünk megrázó időszakairól és körülményeiről írnak, és amelyek olvasása során rengeteg mindent tanulhatunk az életről. Ezen művek közé tartozik A lány hét névvel – Szökésem Észak-Koreából című mű, vagyis Hyeonseo Lee szökésének története David John tollából; illetve Edith Eva Eger A döntés című memoárja, amely egyben egy útmutató ahhoz, hogy hogyan szabaduljunk ki saját elménk börtönéből.

Pszichológiai útmutatók és sikerkönyvek

Edith Eva Egertől elsöprő erejű első könyvét is ajánljuk, amelynek címe Az ajándék – 12 életmentő lecke. Inspiráló és gyakorlati tanácsokat tartalmazó sikerkönyve segít, hogy megszabaduljunk a romboló mintáinktól és bénító gondolatainktól, és ezáltal szabadon élvezhessük az életet. Romboló mintákról, családi sebekről és veszteségekről Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors – Családi sebek és a gyógyulás útjai remekműve is tökéletes olvasmányként szolgálhat, amely egy transzgenerációs önismereti úton vezeti végig az olvasót. Ha érdekel, hogy milyen terheket és rossz viselkedési szokásokat örököltél családod előző generációiból, illetve, hogy hogyan érheted ezeket tetten és hozhatod őket helyre, ez a könyv az igazán Neked való.

Olvass télen - könyvajánló

Fantasztikus regények

Ha arra vágynál, hogy kiszakadj a hétköznapokból és a való világból, a következő izgalmakkal teli regényeket ajánljuk Neked. Ken Follett világszerte híres könyvének, A katedrálisnak most megjelenő, az Egy új korszak hajnala művében megírta híres szerzeményének előzményét, amelyben egészen a 10. századig lép vissza a történet fonalát követve.

Második ajánlatunk Delia Owens Ahol a folyami rákok énekelnek könyve, ami egyszerre fordulatos krimi, szerelmekkel teli fejlődésregény, valamint a vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajza.

Ezentúl Márai Sándor mai napig népszerű regénye, Az igazi is egy remek olvasnivaló a hideg téli napokra. Márai műve egy zátonyra futott házasságról szól, amelyben – egyedi módon – előbb a feleség, aztán a férj szemszögéből avatja be olvasóját egy bonyolult szerelmi háromszög történetébe.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Regények a téli hűvös éjszakákra

Egyéb ajánlott különlegességek

További kedvenceink közé tartozik J. K. Rowling legújabb gyermekeknek szóló varázslatos regénye, Az Ickaborg, de a szereplők színes tárháza és a fantáziadús cselekmény mégis minden korosztály számára feledhetetlen olvasmánnyá teszi.

Amit pedig szinte mindenki számára kötelezővé tennénk, hogy elolvassa, az David Attenborough, illetve Jonnie Hughes Egy élet a bolygónkon című elképesztően gyönyörű és elgondolkodtató könyvet. A világ legismertebb és legnépszerűbb brit természetfilmese Hughes segítségével megírta a kilencven éve alatt szerzett tapasztalatait világunkkal kapcsolatban, illetve Földünk jövőjéről alkotott képét.

„Ma még – utoljára – van esélyünk arra, hogy tökéletes otthont teremtsünk magunknak, és helyreállítsuk az épségét annak a csodálatos világnak, amelyet örököltünk. Csak akarnunk kell.” – David Attenborough

Neked melyik könyv lesz a következő az olvasmánylistádon?