Provident
blog

Könnyed, vízparti, nyaralós olvasmánylista

Közeledik az idei nyaralás, a hétvégi láblógatás és pihenés időszaka, és már csak egy szuper könyv hiányzik, ami mellett lazíthatsz egyet és kiszakadhatsz a hétköznapok egyhangúságából? Összeállítottunk neked egy szuper, sokrétű listát, amiből te is könnyedén választhatsz!

Krimi a parton

Lazíts a vízparton a klasszikus krimi nagyjaival, mint például Agatha Christe Poirot és Miss Marple regényeivel, amik rendszerint az 1900-as évek elejének Anglijájában játszódnak. Legyen szó a belga nyomozóról, aki bajszán kívül szürke agysejtjeire a legbüszkébb vagy éppenséggel a vénkisasszonyról, aki bámulatosan átlátja a szálakat, garantáltan megtalálhatod a kedvencedet az eseteik között. Elmondások szerint Agatha Christie kedvence A Titokzatos Stylesi eset volt, amiben színre lép Poirot felügyelő maga is, de nehezen lehetne Miss Marple rejtélyes esetei között is válogatni, bár mind a Paddington 16:50, a Bertram Hotel, vagy éppenséggel a Holttest a Könyvtárszobában is nagyszerű írás. Agatha Christie legtöbb regénye átlagosan 300 oldalas, így éppen kényelmes kézben tarthatóak és könnyedén hordozhatóak utazás során is.

 

nyári olvasmánylista

Szellemes szerelmes regények

Ha csak egy kellemes, csajos, romantikus vígjátékot keresel, akkor Katie Fforde, Jill Mansel és Milly Johnson regényei tökéletes választásnak bizonyulhatnak. A köteteik könnyedek, de persze némi intrika és romantika mindig felüti a fejét, aminek a megoldásán az utolsó oldalig izgulhatsz.

Míg a Katie Fforde Tökéletes esküvőjében 3 barátnő életét követheted nyomon, akik belevágnak életük nagy kalandjába és közös esküvőszervező vállalkozásba kezdenek, addig Milly Johnson Teaház a sarkon című regényében egy igazán különleges teaházba kalauzolja el az olvasót az író, ahol úgy érezheted magadat, mintha csak az irodalmi teadélután tagja, a rendszeresen betérő vendégek egyike lennél.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Nevess jókat!

2018-ban a Kőgazdag Ázsiaik kasszasiker volt Amerikában a mozikban, és bár a film minden kétséget kizáróan zseniálisnak bizonyult, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a történet valójában könyvadaptáció. Kevin Kwan háromrészes sorozatában nem csak egy remek többszálon át futó sztoriba csöppenhetsz bele, de az ázsiai kultúráról, szólásokról, kifejezésekről, néhol még a közel – távoli történelemről is megtudhatsz egy s mást! A nevetés garantáltan nem marad el, de persze románcból és viszályból sincs hiány, sosem tudod, hogy kitől éppenséggel mire számíthatsz, hiszen sokan szeretnék Nick és Rachel kapcsolatát a saját kedvük szerint terelni.

nyári olvasmánylista

Vágj bele rejtelmes kalandokba!

Amennyiben te is a Harry Potter könyvek szerelmese voltál, akkor Christelle Dabos sorozata, „A tükörjáró” tökéletes választás lehet számodra!

A történet egy új, varázslatos világban játszódik, ahol a világ különböző szikláin élők más és más képességgel rendelkeznek. A hamarosan négyrészes sorozat főszereplője Ophélie, aki Animán él, képes olvasni a tárgyak múltjában, valamint közlekedni a tükrök között. Már az első részben, a „Tél jegyeseiben” életét feldúlja a Matrónák döntése, miszerint hozzá kell mennie a messzi Sarkon élő Thornhoz, aki kicsit sem olyan férj, mint, akit maga mellé képzelne. Utazását követően azonban elég hamar rájön arra, hogy semmi sem az, mint, aminek látszik és az élete se lehet teljes biztonságban még a Légvár pompázatos világában sem.

A könyvet Szabados Ágnes műsorvezető, a Nincs időm olvasni kihívás életre hívója is ajánlja!

 

Neked melyik könyv lesz a következő az olvasmánylistádon?