Provident
blog

Legyél te is tudatos vásárló – Minőség mindenek felett: Karácsonyi ajándékok

A tudatos karácsonyi vásárlás egyik kulcsa az, hogy már jó előre eltervezzük az egészet! Cikkünkben összeszedtünk néhány ötletet, mellyel a te karácsonyod is környezettudatos lehet.

Tervezd meg!

Évről évre óriási fejtörést okoz az ajándékvásárlás? Amellett, hogy szeretnél örömet szerezni, valami igazán szép, egyedi és praktikus ajándékot csempésznél a fa alá? Drága tucatajándékok helyett használd inkább a kreativitásodat.

Hol vásárolj?

Szerencsére ma már a környezettudatos ajándék ötletekért sem kell lejárnod a lábad, hiszen rengeteg kis hazai márka kínálja portékáit online. A legtöbb így megvásárolható ajándék alapanyaga természetes vagy újrahasznosított, megvásárlásukkal pedig bónuszként a hazai tervezőket is támogathatod.

Kedves ötletek a környezetvédelem jegyében

Nincs olyan nő, aki ne örülne egy teljesen egyedi táskának, telefontoknak vagy E-book tartónak, de egy saját tervezésű grafikával díszített, szita nyomással készült vászonzsák is szuper karácsonyi ajándék.

Az ünnepi időszakban minden a dekorációk, az illatok és a fények körül forog, melyek a meghitt hangulatot hivatottak emelni. Tudtad, hogy a paraffin alapú gyertyák használata hosszú távon káros lehet az egészségre? Ha a tudatos vásárlás híve vagy, ajándékozd meg szeretteidet természetes anyagból készült méhviasz vagy szója gyertyákkal. Ezek ártalmas anyagok nélkül pislákolnak, ráadásul hosszabb ideig és tisztábban égnek.

méhviasz gyertya

A spiritualitás felé kacsingató családtagjaidat akár egy személyre szabott horoszkóppal is meglepheted, kiegészítésképpen pedig egy szép ásványi ékszert is társíthatsz hozzá, amibe a nevét és a születési dátumát is belegravíroztattad.

Az együtt töltött idő a legnagyobb ajándék, aminek ékes bizonyítékai a szívet melengető fotók. Ha ezeket egy csokorba gyűjtve, album formájában átadod a megajándékozottnak, garantáltan mosolyt csalsz majd az arcára.

Ajándékok saját kezűleg

Ha szívesen tüsténkedsz a konyhában saját készítésű karácsonyi kekszekkel, édességekkel is meglepheted szeretteidet, de a különleges teák, csokoládék és kávéritkaságok is nagy örömet okoznak majd.

Kézügyességnek se vagy híján? A nyitott műhelyek workshopjain elkészítheted saját kerámiádat, festményedet vagy éppen egy újrahasznosított anyagból kötött, pihe-puha pulóvert. Legyen idén környezettudatos karácsony nálatok is!

Ami nem kerül semmibe

A kívánság kártyák ajándékozásával törődésedről tehetsz tanúbizonyságot. Ezek a kártyák valamilyen közösen eltöltött időre válthatók be, mint egy délutáni kávézás, barkácsolás vagy akár bébiszitterkedést is vállalhatsz, amíg a szülők édes-kettesben töltenek el egy kis időt.

Egy szép szobanövény minden alkalomra jó ajándék. Ahelyett, hogy besétálnál valamelyik kertészetbe, megpróbálhatod saját növényeidet szaporítani. Ezzel a gesztussal gondoskodásodat jelezheted a megajándékozott felé, hiszen te mindvégig az ő meglepetésén fáradoztál, amíg a kis növény gyökeret vert.

csomagolás

Lebomló csomagolás

Ha az ajándékot már beszerezted, nincs más dolgod, mint csinos csomagot készíteni, amiben átadhatod. Ez lehet újrahasznosított papír vagy valamilyen környezetbarát megoldás. A dekorálásához használhatsz örökzöldeket és azok terméseit, szárított bogyókat, a kötözésre pedig rafiát vagy növényi szálból készült kötelet.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Készen állsz a karácsonyi ajándékok kiválasztására?