Provident
blog

Mire érdemes figyelni internetes vásárlásnál?

Interneten vásárolni sok szempontból kényelmes: nem kell kimozdulnunk otthonról, így a cipekedést is megússzuk, sorban állás helyett házhoz érkezik minden, készpénzes fizetés helyett pedig az előre utalás lehetőségét is választhatjuk. Az internetes vásárlás veszélyei azonban mindenkit elérhetnek, nézzük hát, hogy mire érdemes odafigyelnünk, ha webáruházból rendelünk!

Sokunk kedvence az online ruha rendelés, ami nemcsak kényelmes megoldás, de sokszor online vásárlásnál nagyobb kedvezményt is kapunk, mintha boltban szereznénk be a vágyott darabokat. Ha tudjuk a pontos ruhaméretünket, nem érhet minket kellemetlen meglepetés a csomag megérkezése után sem, nagyobb kedvezmény vagy több darab vásárlása esetén érdemes a boltba elmenni felpróbálni – ha van – melyik a mi méretünk az adott márkából. Amire azonban érdemes figyelnünk, hogy ha külföldről rendelünk ruhákat, akkor a méretezés bizony eltér az itthon megszokott számoktól. Angliában, Olaszországban és a tengerentúlon is más-más méretet használnak nemcsak a ruháknál, de a cipőknél is. Méretünk átváltásához a legtöbb webáruház maga nyújt segítséget egy egyszerű táblázattal, ne hagyjuk ki, mielőtt véglegesítjük a rendelést.

Mire érdemes figyelni online vásárlásnál?

A külföldről rendelés egyik fontos alapszabálya, hogy mindig olvassuk el a kiszállításra vonatkozó szabályokat. A szállítási feltételek webáruházanként változnak: van, amelyik saját szállítókkal dolgozik, van, ami szerződik egy megbízható csomagküldő szolgálattal, belföldi kiszállításnál pedig sokan a Magyar Posta szolgáltatásait választják. A szállítási díjak és a vállalt szállítási határidők is cégenként változnak, így ha először rendelünk egy webshopból, mindenképp olvassuk el a szállítási feltételeket. Ez akkor is jól jöhet, ha esetleg vissza kell cserélnünk a megrendelt terméket, hiszen kétségbeesés helyett, már tudni fogjuk, mit szükséges megbeszélnünk az ügyfélszolgálattal.

Figyelünk oda az anyagiakra is, a termék árához rendeléskor mindig számoljuk hozzá a szállítás díját! Sok esetben ez sajnos megdobhatja a végösszeget, ha sokalljuk az árat, nézzünk utána, nem várható-e a közeljövőben akció, kuponos kedvezmény. Az ilyen pénztárcabarát akciók szerencsére elég gyakoriak a webáruházaknál, ezért érdemes feliratkoznunk a hírleveleikre is, hogy értesüljünk a kedvezményes időszakokról.