Provident
blog
Nyáron se maradj kultúra nélkül

2018-06-18

Szabadon

Nyáron se maradj kultúra nélkül

Január, február, itt a nyár, és vele együtt indul a fesztivál szezon. Gyere velünk, nézzünk szét együtt a jobbnál jobb nyári programok között Magyarországon!

Június

A nyárban az a legjobb kulturális szempontból, hogy egyedüli évszakként ilyenkor mind a szabadban, mind zárt térben rendkívül széles a paletta, ami exponenciálisan megnöveli a lehetőségeket a keresleti oldalon is. Nincs ez másképp az első júniusi hetekben sem, a főváros mellett több vidéki város is színvonalas zenei fesztiválokkal nyitja a nyarat, nem egy helyen a helyi szokások, hagyományok előtt is tisztelegve rajtuk keresztül. Ilyen például a Szentendrei Pestisűző Fesztivál, az egri Kaláka Fesztivál, vagy a kiskunhalasi Szent Iván-éji Vigadalom. Népszerű, és mára országossá nőtt program a Múzeumok Éjszakája, amikor megannyi helyen jelentős kedvezményekkel látogathatóak a lokális múzeumok kiállításai. Ezt az eseményt idén június 23-ról 24-re virradóra tartják.

Július

Az év legmelegebb hónapjában nehezen lehet túlélni a nappalokat, az esték és éjszakák viszont annál kellemesebbek tudnak lenni. Ekkor indulnak be csak igazán a kulturális fesztiválok, a drága A-listás rendezvények mellett olyan kisebb volumenű, de hasonlóan profi szervezésű és színvonalas koncertekkel teli események is elérhetőek, mint amilyen a székesfehérvári FEZEN, a velencei EFOTT, vagy július utolsó hetében a kapolcsi Művészetek Völgye. De az sem marad magára, aki nem szereti a forróságot és a tömeget, ellenben szeretne közelebb kerülni a természethez. Neki olyan érdekes kiállításokat tudunk ajánlani, mint a siófoki Hüllő Kiállítás, a tapolcai LégyOtt a Tóparton!, vagy a maklári Tengerész Múzeum.

Provident Tipp

A nyári kulturális programok már a nevükből kiolvashatóan is szezonálisak, így igazán bosszantó lehet, ha egy jó lehetőséget elszalaszt az ember. Ne mondj le egy kiszemelt eseményről sem, ha csak egy kicsi hiányzik, a Provident segíthet!

Augusztus

A nyár utolsó hetei arról szólnak, hogy kiélvezzük az utolsó meleg napokat, mielőtt megjelennek az őszi szellők. A fesztivál vonat nem lassít, ilyenkor rendezik meg a B my Lake-et és a Strand Fesztivált a Balatonnál, illetve ekkor zajlik az ország nemzetközi szinten is legismertebb rendezvénye Budapesten, a Sziget. Csábítóan hatnak a gasztronómiai találkozók is, sokfelé elstartolnak a különböző bornapok, így Balatonfüreden, Balatonlellén és Tapolcán is a hónap közepén rendezik meg őket. Ha pedig stílusosan szeretnéd zárni a naptári nyarat, melegen ajánljuk az augusztus 31-i Vingardiumot, ami a legkötetlenebb budapesti nyárzáró remek ételekkel, italokkal, és leginkább emberekkel.

 

Neked melyik kultúrális programhoz jött  meg a kedved?