Provident
blog

Pénzkeresési lehetőségek: online vagy offline jobb?

Ha extra keresetre van szükséged, ma már számos lehetőség áll rendelkezésedre annak megkeresésére. Cikkünkben megmutatjuk a kedvenceinket!

Jelen bejegyzés kizárólag tájékoztató jellegű, és nem minősül jogi, pénzügyi vagy egyéb tanácsadásnak. Kérjük, hogy minden esetben olvasd el a vonatkozó jogszabályi előírásokat, illetve a témában fellelhető egyéb információs tartalmakat.

Másodállás és alkalmi munkák, mint megoldás

Ha a fő célod az, hogy gyorsan és viszonylag magas összegeket keress kiegészítő jövedelemként, akkor érdemes másodállásban, vagy részmunkaidős, alkalmi munkákban gondolkodnod. Rengeteg lehetőséged van, így mindenképp érdemes szétnézned szakterületeden, de akár egy karrierváltást is megalapozhatsz új területek megismerésével.

Online pénzkeresés egyszerűen

Pénzkeresés otthonról, online? Lehetséges! Több online pénzkeresési lehetőséggel is találkozhatsz, ezek esetében azonban nagyon oda kell figyelned, hogy valós oldalakon, valós munkákra kattints csak rá! Sajnos több olyan adathalász és/vagy vírus kering az interneten, amelyek éppen a százezres fizetésekkel próbálják becsapni az ártatlan plusz munka keresőket.

Online pénzkeresés: piackutatás

De természetesen vannak biztonságos és megbízható online felületek is, amelyek lehetőséget adnak és segítenek plusz pénzt keresni. Ide tartoznak a különböző online kérdőívek, amelyek kitöltésével egyszerűen és gyorsan tudsz pénzhez jutni. A legismertebb online kérdőíves oldal az itthonról is elérhető MarketAgent, de akár magyar kérdőíveket is találhatsz például az OfferNation vagy a CashCarma oldalakon.

A kérdőívek mellett lehetőséged van még piackutatásokban vagy egyéb tanulmányokban is részt venned, amelyekért a nagyobb márkák ajándékutalványokat és/vagy kisebb-nagyobb pénzösszegeket is adnak (az összeg függhet a cég költségvetésétől, a projekt volumenétől, időigényességétől stb.).

Fizetett terméktesztelés

Legyen szó akár kozmetikumokról, ruhadarabokról ételekről, de akár még videójátékokról is, a nagyobb vállalatok sok esetben fizetnek azért, hogy leteszteld új termékeiket. A legtöbb esetben ezt honlapjukon is hirdetik, de termékteszteléseket gyűjtő oldalakat is találhatsz az interneten. Természetesen itt is nagyon oda kell figyelned, hogy a megbízható felületekre menj fel csak, és semmiképp se add meg adataidat egészen addig, amíg meg nem győződtél az oldal vagy éppen a társaság megbízhatóságáról!

Próbavásárlási lehetőségek és munkák

Ha nem szívesen próbálsz ki termékeket még hivatalos forgalomba helyezésük előtt – bár teljesen biztonságosak a terméktesztelések is –, lehetőséged van próbavásárlónak is elmenni, ahol a szolgáltatást értékelheted. A piackutatási célú próbavásárlás célja az esetleges problémák felderítése és ezzel a vevőkiszolgálás javítása. Könnyű és egyszerű munka, általában ingyenes képzésekkel és rugalmas munkaidővel.

Pénzkeresés: próbavásárlás

Online szolgáltatások és az online marketing adta lehetőségek

Továbbá az online tér megkönnyítette elhasznált eszközeink, ruháink vagy szinte bármilyen megunt tárgyunk értékesítését – milyen egyszerű és egyértelmű megoldás, de mégis kevesen gondolnak rá. A megfelelő, biztonságos oldalak megkönnyítik dolgodat és végig vezetnek az online eladás teljes folyamatán, így néhány kattintás, és már fent is van az eladni kívánt tárgyad a neten! Egy próbát mindenképp megér.

Keress pénzt akár kreatív szövegírással (pl. blog) és/vagy a fotózással (pl. képmegosztó oldal)! Nem is gondolnád elsőre, hogy egy kevés erőbefektetéssel pénzt is kereshetsz, ha olyan tartalmakat töltesz fel az internetre, amelyek másokat is érdekelnek, így sokan is olvassák azt. Ehhez természetesen nem árt, ha minimálisan értesz az online marketing eszközökhöz, mint például az alap SEO (search engine optimization, vagyis keresőoptimalizálás) és az egyszerűbb Google Adsense beállításokat, vagy a közösségi média menedzser használatát – amennyiben ilyen oldalakat is igénybe vennél a tartalommegosztáshoz.

Hogyan válassz?

Gondold át, mihez értesz…

A fenti pénzkeresési lehetőségek mellett még ezer és egy féle megoldás létezik arra, hogy főállásod mellett kiegészítő munkákat vagy tevékenységeket végezz egy kis plusz pénz reményében. Persze ehhez elengedhetetlen egy bizonyos fokú szakértelem is – hiszen, ha mondjuk nem vagy túl jó szakács, vélhetően nem fogsz meggazdagodni a süteményeid eladásából, ha pedig nem értesz a weblap sablonok létrehozásához, akkor a weboldalak és/vagy blogok létrehozását nem neked találták ki. Bár sosincs túl késő ahhoz, hogy új dolgot tanulj, elsajátítva vele új hasznos skill-eket – ezekhez végezhetsz akár offline vagy online tanfolyamokat is!

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

…és mit csinálnál szívesen!

az sem mindegy, hogy mire fordítanál szívesen időt, főleg akkor, ha mellette még főállásban is dolgozol. Ha érdekel, hogyan tudsz kevés idő és energia befektetéssel kiegészítő jövedelemhez jutni, olvasd el korábbi cikkünket a passzív jövedelemről!

Készen állsz egy kis plusz pénz keresésére?