Provident
blog

Profi tippek költözéshez

A költözés jó dolgokat hoz magával: új otthon, rengeteg megvalósítandó ötlet, izgalmas lehetőségek. Mindezek ellenére mégis nyűgnek érezzük a sok pakolást és takarítást. Tippek költözéshez, hogy minden rendszerezettebben és gördülékenyebben valósuljon meg!

Készülj fel rá!

A költözés nem egy egyszeri alkalom, hanem egy folyamat: kezdődik a szortírozással, az összepakolással, az átcipekedéssel, a kipakolással és az elrendezkedéssel, takarítással ér a végére. Készülj fel rá lelkileg, hogy ez bizony nem egy napodat veszi majd igénybe, hanem sokszor kell foglalkoznod a költözéssel. Ha ezt tudatosítod magadban, akkor nem nyűgnek fogod érezni minden egyes doboz megpakolását, hanem egy új lehetőségnek.

 

Válogass, adj el, ajándékozz!

A csomagolás ne ész nélküli összepakolás legyen, hogy minél előbb túllegyél rajta: csak olyan dolgokat dobozolj be, amiket szívesen csomagolsz majd ki az új otthonodban. Haladj polcról polcra és alaposan gondold át, hogy mit szeretnél megtartani. Amit feleslegesnek érzel – mert mondjuk már 2 éve nem is használtál egy vázát, vagy háromszor kiolvastad már az egyik könyvet – , rakd egy nagy kupacba. Készíthetsz halmot azoknak a dolgoknak, amiket barátoknak, családtagoknak elajándékozol, egy másik kupacba kerülhetnek azok a tárgyak, amiket adományba, ruhagyűjtő konténerbe viszel el. Persze az értékes, ám nem használt dolgaidat el is adhatod akár egy jó kis garázsvásáron, vagy az erre szolgáló internetes oldalak egyikén.

Provident tipp

Szabadulj meg minden felesleges dologtól, mert egy új otthonba érdemes csak olyan dolgokat magaddal vinned, amikre valóban szükséged van. A felesleges tárgyakkal pedig örömet szerezhetsz másoknak, akiknek talán pont az hiányzik, ami nálad csak porosodik egy jó ideje.

Szervezd meg előre!

A költözés egyszerűbb része az apró tárgyak becsomagolása – de mi a helyzet a bútorokkal? A bútorszállítás nem olyan dolog, amit egy kis autóval, tömegközlekedéssel meg lehetne oldani, ezért érdemes nagyobb kocsival rendelkező barátot megkérned, vagy bútorszállító, költöztető céget fogadni. Gyorsan és szervezetten haladhat a költözés, ha minden lépést megtervezel és időben leszervezed a fuvarokat, így megkímélheted magad egy-két nem várt helyzettől.

Ezen apró költözés tippek megfogadásával ügyesen csomagolhatsz, és költözhetsz be új otthonodba!

 

Te mit javasolsz a költözéshez? Oszd meg velünk kommentben!