Provident
blog

Keverd ki a saját ránctalanító krémedet!

Szeretnéd, ha arcbőröd fiatal és hidratált maradna, de nem akarsz egy vagyont elkölteni drága krémekre? A saját ránctalanító krémedet otthon, egyszerűen elkészítheted természetes alapanyagokat felhasználva, és így sokat spórolhatsz a kiadásaidon is. Hogy hogyan készüljön ez a krém, azt most megmutatjuk!

Óvd bőrödet a téli hidegben!

 

A téli hideg nemcsak a kedvednek tehet rosszat, hanem az arcbőrödet is megviseli az évszak végére. A ránctalanító krém érzékeny bőrre a jeges szélben, a borongós és párás időben, a téli mínuszokban is megvédi arcodat, ha rendszeresen használod. Érdemes naponta akár többször hidratálnod, és tápláló pakolásokkal is kényeztetned arcbőrödet.

A készen kapható kozmetikumok helyett készítsd el a saját, lényegesen olcsóbb krémedet, pakolásodat természetes alapanyagok felhasználásával! Nézzük meg, hogyan készülhet a ránctalanító krém házilag!

Avokádó a bőrápolásban

 

Az avokádó nemcsak finom, de jótékony tulajdonságai miatt a bőrápolásban is remek hasznát veheted. Az esszenciális zsírsavak mellett A-, B-, C-, D-, E-vitamint is tartalmaz. Az E-vitamin pedig különösen jól használható a ráncok elleni küzdelemben, és az avokádó krémes állaga miatt könnyen készíthetsz belőle krémet, pakolást.

Keverd össze az avokádót kevés mézzel, natúr joghurttal és félórát hagyd az arcodon a pakolást. Ne csak a bőröd pihenjen a krémmel, hanem te is szusszanj kicsit, és ezalatt a félóra alatt ne csinálj semmit.

Provident tipp

 

Az avokádót csak úgy magában is felkenheted a bőrödre, mert magas olajtartalma miatt, könnyen krémesre tudod keverni. A hatás sem marad el!

Rizzsel a ráncok ellen

 

A rizses pakolásokat és krémeket természetesen a kínai nők házi praktikáiból leste el a világ. A rizs kalciumot, B- és E-vitamint, vasat, magnéziumot, mangánt, foszfort és cinket is tartalmaz, emellett magas a fehérje- és szénhidráttartalma. Igazán egyszerű módszerrel vetheted be a rizst a ráncok ellen: 3 evőkanál rizst főzz meg kevés vízben, majd keverd el egy kanál tejjel és mézzel, és nyomkodd szét vagy turmixold össze a rizsszemeket. Mindenképp várd meg, hogy kihűljön a rizs, és csak utána kend az arcodra, majd hagyd rajta 20-25 percet!

Provident tipp

 

Amikor leszűröd a rizst főzés után, ne öntsd ki a főzővízét! Mivel értékes anyagok válnak ki a rizsből főzés közben, így ezt a főzetet felhasználhatod úgy, hogy a rizses maszkot ezzel mosod le az arcodról és hagyod felszívódni bőrödben a vitaminokat.

Édes öröm a bőrödnek is

 

A méz nemcsak édesítésre, és a megfázás kezelésére alkalmas, hanem a bőrödnek is jót tesz. Rendkívül magas cukortartalma mellett igazi antioxidáns, nagyszerű vitaminforrás, és a bőröd számára hasznos ásványi anyagok és nyomelemek is vannak benne. Arcodat feszesebbé, ragyogóbbá és rugalmasabbá teszi. Villámgyors pakolást készíthetsz mézből, ha zabpehellyel, tejjel vagy natúr joghurttal kevered össze.

Provident tipp

 

A méz fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt nemcsak a ráncok ellen hatékony, hanem a mitesszerek és pattanások ellen is bevetheted. Kend fel akár önmagában vékony rétegben, és hagyd megtisztulni bőrödet, majd 10 perc múlva bő vízzel mosd le.

A ránctalanító krém 40 felett különösen fontos, de nem kell elköltened vagyonokat kész kozmetikumokra, ha a természetes alapanyagok mellett döntesz, és saját magad készíted el házi krémeidet.

Neked van kedvenc házilag készített krémed? Áruld el nekünk kommentben, hogy hogyan készíted!