Provident
blog
Segíts nyári szünet! – programötletek szülőknek

2018-07-25

Szabadon

Segíts nyári szünet! – programötletek szülőknek

Míg a diákok számára felüdülésként hat a nyári szünet puszta gondolata is, a szülők számára okozhat azért némi fejfájást az, hogyan töltsék ki alatta a gyerekük megnövekedett szabadidejét. Ehhez adunk most néhány ötletet!

Irány a természet!

Az év többi szakaszában az időjárás nem szokott olyan kegyes lenni a könnyed kimozdulásokhoz, mint most – vétek lenne a négy fal között tölteni ezeket a heteket! A legjobb persze elutazni egy távoli eseményre vagy táborba, de ha ez valami miatt nehezen megvalósítható, valamilyen környékbeli mozgás vagy biciklitúra is megfelelő lehet. A nyár a vizisportok szezonja is, amikor kellemes a víz és minden könnyen és gyorsan megszárad, azaz tárt karokkal várják az úszni és strandolni vágyókat a medencék és egyes nyílt vízi terepek is. Száradás közben pedig egy kis színt is lehet nyerni!

Kultúrprogramok

A hazai kulturális élet a hőmérséklettel párhuzamosan a csúcson jár ebben az időszakban. Lakj az ország bármelyik pontján, jobbnál jobb kulturális programok várják a családot koncertekkel, kiállításokkal vagy szabadtéri mozikkal. Sőt, léteznek olyan események, alkotótáborok is, melyeknek a gyerek tevékeny résztvevője tud lenni, így pedig maradandóbb élményekkel térhet haza róluk.

Provident tipp

Minél több mindent akar az ember belepakolni a nyárba, annál több kiadás jelentkezhet. Ne engedd, hogy amiatt kelljen lemondanod a tervekről, mert egy kicsi pénzre még szükséged volna hozzájuk. Vedd igénybe a Provident Személyi Kölcsönét, amit itt tudsz igényelni!

Otthonmaradóknak

Megeshet persze az is, hogy a fiú vagy a lány nagyon nem szeret kimozdulni akkor, amikor nem kötelező neki. Ekkor sem kell persze átadni őt a szeptemberig tartó unalomnak, sőt, több olyan elfoglaltságot is ki lehet ilyenkor találni, amikre évközben nem lenne elég idő. Meg lehet például tanítani neki a sütés és főzés alapjait, el lehet vele kezdeni különböző számítógépes programokat kitanulni, vagy jobban bevonni őt a ház körüli munkákba, felújításokba. Ezeknek ősztől is nagy hasznát fogja venni az egész család!