Provident
blog

Nélkülözhető az ásványvíz

Jól jönne a nyaralás előtt-után egy kis megtakarított pénz, igaz? Különösen ebben a meleg időben tudunk sokat költeni hideg üdítőkre és italokra, ahelyett hogy egy kis előre gondolkodással megspórolnánk ezeket a forintokat. Miért jó a szódagép? Mit igyunk ásványvíz helyett?

Magyarországon a csapvíz szinte mindenhol kiváló minőségű, így nem vagyunk rászorulva az ásványvízfogyasztásra, sokan azonban a víz íze vagy túlzott keménysége miatt tartózkodnak a csapvíztől. Nekik ajánlott egy csapra szerelhető víztisztító beszerzés, ami a benne lévő aktív szén szűrő segítségével megszűri az átfolyó vizet és eltávolítja a belőle a nehézfémeket, a klórt és a lebegő szennyeződéseket is. Egy másik megoldás a vízszűrő kancsó, amely a benne tárolt vízből szűri ki a fémes ízt és a klórt. Áruk mellett a használói szokások különbözteti még meg őket: a csapra szerelhető víztisztító segítségével könnyedén megszűrhetünk nagyobb mennyiségű vizet, míg a kancsó mobilisabb és tárolhatjuk nyáron akár a hűtőben is.

Mindegyikükre igaz, hogy időnként cserélni kell bennük a szűrőbetétet, jó hír, hogy az elterjedtebb márkák betétei a nagyobb üzletekben, műszaki áruházakban országszerte kaphatók vagy internetről is beszerezhetők – sőt, a jobb minőségű kancsókon egy kis számláló figyelmeztet, hogy itt az ideje a cserének. És a pár ezer forintos befektetés pedig már egy kisebb család esetén is nagyon gyorsan visszahozza az árát – arról nem is beszélve, hogy így az ásványvizek ára mellett a vizek hazaszállítmányozását is megspóroljuk.

A buborékokat szeretőknek ajánljuk a szódásszifonok újkori változatát: a szódagépet. A gép használatával nagyon egyszerűen és kényelmesen, egy gombnyomással buborékokat juttathatunk az italunkba, ráadásul a legtöbb gépen az egészen enyhe, a közepes és az erős szénsavas fokozatok között is választhatunk. A vizet fogyaszthatjuk „üresen”, a nagymama polcáról csent szörpökkel, de a gyártó által ajánlott ízesítések közül is kiválaszthatjuk a kedvencünket.