Provident
blog

Spórolós appok, appos spórolás

Az okostelefonok korában már szinte nincs olyan szegmense az életünknek, melyet ne kezelhetnénk könnyebben a megfelelő applikáció segítségével. Pénzügyeink sem kivételek a szabály alól: találtunk néhány alkalmazást, amivel mindenki a spórolás és a házi költségvetés mesterévé válhat!

Itthoni filléreskedés

Sajnos magyar nyelven nem fejlesztettek még olyan programot, amivel pontosan nyomon követhetjük, valamint kontrollálhatjuk bevételeinket és kiadásainkat. Ellenben rengeteg lehetőségünk van a pénztárcakímélő vásárlásra! A Bónusz Brigád applikációjával könnyedén válogathatunk a kedvezményes ajánlatok között: utazás, étterem, sport, ajándéktárgy? A brigáddal biztos olcsóbb, ráadásul a bónuszkerék megpörgetésével további kedvezményekre tehetünk szert. Csak arra kell figyelni, hogy ne járjanak le a megvásárolt bónuszaink a beváltás előtt! A Lealkudtuk.hu applikációjában akár 70-80% is lehet az engedmény, azonban csak rövid, korlátozott ideig érvényesek az ajánlatok. Nagy előnye, hogy akár regisztráció nélkül is vásárolhatunk rajta. A Vatera sokak számára ismert online piactér, érdemes letölteni a mobilunkra is. Akár használt, akár új formában keresünk valamit, szinte biztos, hogy valakinél megtaláljuk, ráadásul a bolti ár töredékéért. Itt még eladni is tudunk, ami már nem is spórolás, hanem tiszta haszon! Azonban a tematikus oldalak mellett érdemes kuponokra vadászni: itthon is számos cég biztosít időszakos kedvezményeket saját applikációján keresztül.

Provident tipp

Jó lenne a hiteligénylést is olyan kényelmesen intézni, mint ahogy az okostelefon alkalmazásait használjuk? A Provident Otthoni Szolgáltatás során a hitelügyintézés az otthonunkban történik: megszokott, barátságos környezetünkben segítenek a Provident munkatársai, ha még nem sikerült összespórolni a kívánt összeget.

A nemzetközi piacon kuporgatva

Az angol nyelvtudás a pénzügyeinkkel foglalkozó applikációk terén is nagy előnyt jelent. Rengeteg külföldi fejlesztés közül válogathatunk, melyek bankszámlánk szigorú ellenőreként rámutatnak, miért fogy el idő előtt a jövedelmünk, miért nem sikerül a megtakarítás. Az Mvelopes nevű alkalmazás például havi bevételünk alapján részletes tervet készít arról, hogy mire mennyit költhetünk. Emellett a hitelkártya használatunkra is odafigyel, továbbá kiszűri az elsőre szinte észrevétlen, felesleges kiadásokat. A Good Budget olyan, mintha kis borítékokba tartanánk a pénzünket: beállítjuk, mennyit mehet el élelmiszerre, ruhára, utazásra… Az applikáció pedig segít betartani az elhatározást – akár egyszerre több felhasználónak is, ha osztoznánk a költségeken. A Toschl Finance is remekül használható heti, havi, vagy akár éves költségvetés tervezésére: megtanulja az állandó kiadásokat és bevételeket, összehasonlítja a különböző időszakokat, infografikát készít a pénzügyeinkről, és még külföldi valutákkal is számolhatunk benne. Az eBay amerikai szolgáltató, de magyar nyelven is működik: a leghíresebb online piactér, szinte az egész világon válogathatunk és árulhatunk a segítségével.

 

Ti hogyan ügyeltek a kiadásaitokra?