Provident
blog

10 egyszerű spórolási tipp a mindennapokra

Szeretnél félre tenni, összegyűjteni egy kis pénzt, de nem tudod, hogyan állj neki a spórolásnak? Ha a megtakarítás a célod, de tanácstalan vagy abban, hogyan tehetnél félre, akkor a következő spórolási tippek pont neked szólnak!

Mindig jó érzés, ha van egy kis megtakarított pénzed, amihez nyúlhatsz, ha esetleg nem várt költségeid lesznek, vagy ha épp egy akciós repülőjegyre akarsz lecsapni gyorsan. 10 tipp következik most, amik abban segítenek, hogyan foghatod vissza a kiadásadat!

Vásárolj okosan!

1. Ha bevásárolni indulsz, írj listát a szükséges dolgokról! Így könnyen elkerülheted, hogy egy nagy áruházban sok olyan dolgot vegyél, amikre igazából egyáltalán nincs szükséged.

2. Spórolj kuponokkal! Gyűjtsd össze az akciós újságokban található kuponokat, és figyeld kedvenc márkaid Facebook oldalait is, mert a cégek sok esetben online kupon ajánlattal kedveskednek vásárlóiknak.

3. Figyeld az akciós időszakokat! Mindenhol tartanak akciós napokat, sőt egy napon belül is vannak kedvezményes időszakok, amikor olcsóbban juthatsz hozzá a megvásárolni kívánt dolgokhoz. Nézz utána és írd fel, hogy mikor hol érdemes vásárolnod.

4. Ne feledkezz meg az online áruházakról sem! Sok esetben ugyanannak a terméknek az ára lényegesen olcsóbb online, de érdemes figyelni az akciókra is a webáruházaknál, és kihasználni a kuponos kedvezményeket, akciós napokat.

Ne pazarolj!

5. Nemcsak arra fontos odafigyelned, hogy mire mennyit költesz, hanem a fogyasztási szokásaidra is. Ha például bevásárlás után megpakolod a hűtőt finomságokkal, akkor használj is fel mindent, sose hagyd megromolni a dolgokat.

6. Az áramfogyasztással is spórolhatsz, ha a világítás csak akkor működik a lakásodban, amikor tényleg szükséged van rá: ne hagyd felkapcsolva a villanyt olyan szobákban, ahol épp nem is vagy.

7. A rezsiden azzal is csökkenthetsz, ha okosan szereled fel a lakásod: energiatakarékos izzó, környezetkímélő háztartási gép és még jó pár okos ötlet segíthet a spórolásban.

Provident tipp

Érdemes az elektronikai eszközöknél olyat választanod, ami kevesebb energiát használ. Hiába működik még a nagyi 40 éves fagyasztója, ha falja az áramot. Érdemes néha beruháznod egy-egy új eszközre, mert rövid időn belül kifizetődnek és a villanyszámládon is látni fogod a különbséget!

Gondolkodj előre!

8. Azzal is sokat spórolhatsz, ha a munkába otthonról viszed az ebédet és a gyerekeknek is csomagolsz uzsonnát. A naponta ételre költött kiadásokat is jelentősen csökkentheted így.

9. Ne tarts magadnál sok pénzt! Ha nem hordasz a pénztárcádban sok pénzt, akkor nem is esel kísértésbe, hogy elköltsd.

10. Kezdj el gyűjteni! Nemcsak úgy lehet spórolni, hogy a lemondásokra koncentrálsz, hanem úgy is, ha kitűzöl magad elé egy célt, amire félreteszel. Nyaralni szeretnél, új laptopra van szükséged, megtetszett egy fesztivál? Tegyél ki az asztalra egy perselyt és mindennap dobd bele a pénztárcádból az aprót!

Te hogyan spórolsz? Írd meg nekünk kommentben költségkímélő tippjeidet!