Provident
blog

Te is várod a Black Friday akcióit? Mutatjuk, mire figyelj!

Valóban megéri az éves akcióra várni? Segítünk, hogy elkerüld a megtévesztő ajánlatokat és az is kiderül, mire költünk 2020-ban a legtöbbet az ünnepi leárazásokon.

Hagyj időt magadnak!

A Black Friday népszerűségéről árulkodik, hogy egyre hosszabb ideig tartanak az akciók online és a boltokban egyaránt, hiszen mindenki jól akar járni és spórolni a kiszemelt termékeken. Az kifejezetten előnyös, hogy nem egyetlen nap alatt kell mindent eldönteni, így mentesülsz a nyomás alól és nem leszel frusztrált sem, hogy az orrod elől vették meg a régóta áhított terméket. Tehát dőlj hátra nyugodtan és derítsd ki, mikor és hol érdemes vásárolnod.

Black Friday

Mit keresnek mások?

A népszerűségi lista első helyén a divatcikkek állnak, majd a játékok és a szórakoztató elektronika, nyomában a lakberendezési tárgyakkal, a háztartási gépekkel és az utazással.

A kialakult helyzetre való tekintettel idén várhatóan azok az ajánlatok vezetik majd a toplistát, amelyek valamilyen egészséggel vagy wellness-szel kapcsolatos terméket kínálnak.

Vásárlás csak tudatosan

A tavalyi évhez hasonlóan most is fel kell készülni a trükkös leárazásokra. Ilyenkor az adott terméket utólag felárazzák, hogy még vonzóbbnak tűnjön az akció, de ha alaposan utána nézel, ugyanazt a terméket akár jutányosabb áron is megszerezheted – persze az irreálisan nagy, látszólagos engedmény nélkül.

Ehhez hívhatod segítségül az ár-összehasonlító oldalakat. Az általános vélekedés szerint a csupán néhány százalékos akció nem elég vonzó, míg a közel 50% vagy afeletti kedvezmény már hiteltelen a vásárlók szemében. Ilyen esetben érdemes gyanakodni a fent említett trükközésre.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Nemcsak egyszer egy évben

A Black Friday kezdete idén november 27-ére esik. Ez persze nem jelenti automatikusan azt, hogy a kiválasztott termékhez kedvezményesen juthatsz hozzá. Ha leleményes vagy, akkor nyomon követed, hogy mikor várható akció. Mobiltelefon vagy egyéb elektronikai cikk esetében például egy új modell megjelenése általában a régi leárazásával jár.

A szemfülesek tehát egész évben találhatnak akciókat, különösen igaz ez a karácsony utáni és újévi időszakra.

Felkészülés a nagy rohamra

A nagy roham miatt érdemes felkészülni arra is, hogy ideiglenes készlethiány lép fel vagy csúszik a kézbesítés, ami különösen akkor aggasztó, ha karácsonyi ajándéknak szánod a kiszemelt terméket.

Emiatt érdemes még időben csemegézned az ajánlatok között, de a jelen körülmények miatt a kényelmes virtuális tereket javasoljuk.

Így ki sem kell mozdulnod otthonról és nyugodtan az ünnepi időszakra hangolódhatsz a családdal és egy kicsit lecsendesedhetsz, ami különösen ezekben az időkben nagyon fontos.

Black Friday roham

Készen állsz a Black Friday akcióira?