Provident
blog

Nézz körül belföldön!

Te is érezted már úgy, hogy kell egy kis kikapcsolódás ahhoz, hogy lendülettel tud továbbcsinálni a dolgaidat? Egy hosszú hétvége rengeteget segít abban, hogy feltöltődj, és kipihenten térj vissza a mindennapokba. Várnak a szuper kirándulóhelyek, a legszebb magyarországi látnivalók, ráadásul nem is kell sokat fizetned a szezon előtti szállásokért. Nézzük meg, hova érdemes indulnod tavasszal!

Fedezd fel Magyarország szépségeit!

 

Nincs ötleted, hogy hol lenne jó pihenni? Egy Magyarország térkép segítségével gyorsan eszedbe jut majd, hogy hova is indulj! Ha például friss levegőre és csodás kilátásra vágysz, akkor irány Parádsasvár! Nézd meg a Károlyi-kastélyt és kirándulj a környéken nagyokat.

A Balatonra sem csak nyáron érdemes elmenned: figyeld meg a tavaszi éledő természetet, és élvezd a csendet a Balaton-felvidéki tanúhegyeknél. A víz, a hegyek, a szőlők, a történelmi emlékek izgalmas harmóniában érnek össze ezen a különleges hangulatú vidéken a Balaton felett.

Tökéletes úti cél az év első felében az Őrség is, ahol remekül ki tudsz majd kapcsolni a hétköznapokból. Bár rengeteg nagyon helyes falucskát érdemes bejárni ezen a vidéken, Magyarország legszebb helyei között mégis Pankasz és szoknyás haranglábja szerepel. Ha jó időt fogsz ki, biciklizz nagyokat a környéken!

Provident tipp

 

Pankaszról érdemes ellátogatnod Őriszentpéterre, és megnézned az Árpád-kori templomot, vagy a veleméri Szentháromság templomot. Friss levegő, csend és őrségi helyi finomságok várnak majd rád minden faluban.

Utazzon együtt a család!

 

Ha a gyerekekkel indulsz neki a tavaszi hosszú hétvégének, akkor érdemes utánanézned Ipolytarnóc szuper programjainak, látnivalóinak. Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területén lévő látogatóközpont a dínók világába repíti el a kicsiket, és a felnőtteknek is érdekes újdonságokat, élvezetes programokat kínál.

Szuper családi program lehet az is, ha egy meleg tavaszi napon a Zirci Arborétumba látogattok el. Itt nagyokat sétálhat együtt a család, és ha komolyabb túrára vágytok, akkor a környező bakonyi túraútvonalakat is kipróbálhatjátok.

Provident tipp

 

Látnivalók Magyaroroszágon bőven akadnak, és nem kell komoly összegeket kifizetned a pihenésre. Tavasszal sok szállás szezonon kívüli szobaárakkal várja a pihenni vágyókat, ezért is érdemes az év első felében útnak indulnod!

Te hova indulsz hosszú hétvégére most tavasszal? Meséld el nekünk kommentben!