Provident
blog
Vízparti szállások a Balatonon túl

2019-08-02

Szabadon

Vízparti szállások a Balatonon túl

A híres dal ugyan úgy szól, hogy: „Nekem a Balaton, a riviéra!”, de talán idén mégis kivételt tehetnénk, nem? Az ország legnépszerűbb nyaralóhelyén túl számtalan olyan vízparti települést találhatunk, ahol minden adott egy kellemes belföldi nyaralás eltöltéséhez! Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a helyeket, amiket érdemes meglátogatni, ha te is szívesen felfedeznél új belföldi úti célokat!

1. Velence

A Velencei-tó környékét talán már be se kell mutatni, a nyári pihenésünket nyugodt szívvel tölthetjük akár itt is. A tó körüli települések nincsenek híján a szállásoknak: a kempingtől kezdve az ifjúsági szálláson és az apartmanokon át, egészen a hotelekig megtalálhatjuk a számunkra megfelelő lehetőséget. Ugyanígy strandokból sincsen hiány a tó körül! A legnépszerűbb kétségkívül a Velence Korzó és Szabadstrand, ahol 20 hektárnyi területen alakítottak egy olyan teret, ahol az idelátogatókat különféle programok, üzletek és bevásárlási lehetőségek fogadják. A strand család – és gyerekbarát, hiszen a part menti sáv sekély vizét ők is biztonsággal használhatják.

 

2. Hévíz

Választhatjuk az igazi klasszikust is vakációnk úticéljául! Hévíz Európa legnagyobb természetes gyógytava, ahol egész évben a szabad ég alatt van lehetőségünk a fürdőzésre. A környékén több szálláshely is rendelkezésünkre áll, a helyi állandó programok, az éttermek és a finom borok segítenek abban, hogy pihenhessen az egész család!

A nyaralásotok során olyan izgalmas programokban vehettek részt a régióban, mint a cserszegtomaji hőlégballonos sétarepülés, kipróbálhajtátok a segwayt, meghallgathatjátok az orgonakoncertet szerdánként, sőt a Festetics téren keddenként élőzenés koncertbe is belefuthattok.

A családi jegy, ami érvényes a tóba és a wellness részlegbe egyaránt 4+1 órás időtartamra – 3200 Ft/ fő a felnőtteknek, míg a 14 év alatti gyermekek számára 1800 Ft, 14 év felett pedig 2700 Ft.

 

3. Harkány

Közép-Európa egyik leghíresebb fürdőhelye Harkány, ahol egyaránt lehetőségünk van a gyógy – és a strandfürdő használatára. A májustól októberig használható szabadtéri medencék, a feszített víztükrű uszoda, a gyerekmedencék és a csúszdák között itt is megtalálhatja a család minden tagja a hozzá passzoló lehetőséget, így mindenki kipihenten térhet haza a belföldi nyaralásból.

A fürdőzés mellett persze nem feledkezhetünk meg a város felfedezéséről se! A helyi szálláslehetőség bősége mellett a programokban sincs hiány: a nyár folyamán lesz szabadtéri mozi, hangfürdő, majd augusztus 30-án a szüreti fesztivál is kezdetét veszi.

A strandfürdőbe a családi napijegy 1 vagy 2 felnőtt részére 2200 Ft/ db, plusz 2 gyermek számára 1300 Ft / db.

 

4. Lupa-tó

Nem csak vidéken találhatunk strandokat! Fedezd fel a nemrég átadott Lupa Beach-et, ahol egy nap erejéig úgy érezheted, mintha a tengerparton pihennél. Budapestről tömegközlekedéssel, autóval, sőt biciklivel is egyaránt könnyedén ki lehet jutni! A fürdőhelyet reggel 9-től naplementéig élvezhetitek a baráti társasággal vagy akár családdal is, hiszen kisgyermekek számára is ideális. Érdemes előre tervezni, hiszen remek programlehetőségeket is kínálnak helyben: bérelhetünk SUP-ot, wakeboardozhatunk, sőt még egy vízi élményparkot is kipróbálhatunk.

A jegyárak változóak attól függően, hogy az Öbölbe vagy a Lupa Beach-re készülünk, emellett a hétköznapi és a hétvégi árak is eltérnek. Péntektől vasárnapig a családi napijegy 4000 Ft az Öbölben, míg a Beach-en 10.500 Ft-ot kérnek el. A kényelmi lehetőségek is biztosítottak, hiszen utóbbi helyen napágyat és baldachinos ágyat is bérelhetünk!

Nektek melyik a kedvenc célotok?