Provident
blog

10 trükk régi ruháid újrahasznosításához

Itt az ideje, hogy elővedd a tavaszi ruháidat, és átnézd, hogy mi az, amit még hordani fogsz belőlük és mi az, amit már biztosan nem. Ha kiválogattad azokat a darabokat, amikre már nincs szükséged, gondolj az újrahasznosítás lehetőségére is! A használt ruha nem hulladék, hanem egy lehetőség új tárgyakra, felfrissített divatos ruhadarabokra, amikre ráadásul már pénzt sem kell költened.

10 trükköt mutatunk most arra, hogyan keltsd új életre a régi ruháidat!

Régiből újat percek alatt

  1. Biztos akad olyan farmered, ami már unalmas, esetleg kopott is. Jó hír, hogy a szakadt farmer menő! Hasítsd fel a nadrágod a comb vagy a térd részénél, vagy akár vágd le a szárát rövidnadrágnak. Ezzel nemcsak pénzt spórolsz, hanem új, divatos nadrágod is lesz!
  1. Ha odavoltál a földig érő szoknyákért és lelkesen be is vásároltál belőlük, akkor pár perc alatt újra divatos ruhadarabokat varázsolhatsz belőlük, ha a most menő lábszár- vagy combközépig érő hosszúságúra vágod őket. Ha farmerszoknyát szabsz újra, akkor még leszegned sem kell az alját, hagyd lezseren rojtosan és viseld egy mintás pólóval!
  1. A pecsétes pólóidat dobd fel mintákkal: varrj rájuk vicces, textilboltban beszerezhető foltokat, hímezz rájuk mintát gyöngyből, vagy csak takard el a foltokat élénk színű kitűzőkkel!
  1. A garbóidból percek alatt, könnyen készíthetsz V kivágású vagy csónak nyakú felsőket.

Provident tipp

Mielőtt elvágnád a ruháidat, mindig jelöld ki gombostűvel azt, hogy pontosan hol kell vágnod őket. Így biztos lehetsz a sikerben!

  1. Hosszú szoknyáidból rövid nyári ruhát is készíthetsz! A derék részre varrj egy szalagot, ami mindkét irányban hosszabb a szoknyánál – ez lesz a ruhád pántja. Hogy ne legyen bő az új ruhád, a derekát kösd át a pánthoz is felhasznált szalaggal, vagy csatolj magadra egy stílusban illő vékony övet.
  1. Puha, pamut anyagú ruháidból stílusos kendőt készíthetsz. Ha van egy apró mintás, kockás, vagy egy szép egyszínű pizsamanadrágod, amit már nem akarsz hordani, akkor a szárait vágd el hosszában a varrás mentén, varrd össze az így kapott négy hosszú csík anyagot, és kész is az új sálad. A kreatív ötletek száma határtalan, próbálkozz bátran!


Ruhából egészen új tárgy

  1. Régi farmerből táskát, tolltartót is varrhatsz magadnak. Csak egy zipzárra lesz szükséged.
  1. Kilyukadt zoknikból játékot készíthetsz, ha szemet, szájat hímzel neki és kitömöd további lyukas zoknikkal.
  1. Egy régi, kopott cipőnek teljesen más, új funkciót adhatsz, ha virágot ültetsz bele. Az biztos, hogy másnak nem lesz ilyen cserép a kertjében!
  1. Újrahasznosítás kreatívan! Ha már kinyúlt a kötött pulcsid, amit a nagyitól kaptál, keltsd új életre párnahuzatként! Vágd le az ujjait, kifordítva varrd össze a széleit, és varrj rá patentokat. Fordítsd vissza és tegyél bele egy párnát. Az új párnád lakásod dísze lesz, és a szeretett pulóvertől sem kell így megválnod!

Van tipped a ruhák újrahasznosítására? Ne tartsd magadban, hanem írd meg nekünk kommentben!