Provident
blog
3 tipp a költséghatékony babakelengye vásárláshoz

2019-05-24

Tudatos tippek

3 tipp a költséghatékony babakelengye vásárláshoz

Az a bizonyos 9 hónap, amíg a baba meg nem születik, folytonos készülődéssel telik el a szülők számára, ami persze akkor se hagy alább, ha világra jött a csecsemő, csak már más formát ölt. Az izgalommal teli várakozás megmutatkozik az orvosi vizsgálatokon, a babaszoba berendezésekor és persze a babakelengye vásárlásakor is. A költéségek tekintetében a határ a csillagos ég, pedig néhány egyszerű trükkel hatékonyabbá tehetjük a kiadásainkat is.

1. Készítsünk listát mások listája alapján

Nem csak a babaholmik kapcsán fordul elő, elég bemenni egy szupermarketbe, úgy, hogy nem tudjuk, hogy mit akarunk vacsorára készíteni és máris képesek vagyunk egy csomó pénzt kiadni haszontalan dolgokra miután tanácstalanul bolyongtunk és bedőltünk az akciós termékeknek és a marketingfogásoknak.

Első gyermek esetén, amikor még nincs tapasztaltunk abban, hogy pontosan mire van szüksége egy csecsemőnek, a legjobb dolog, amit tehetünk az, ha kérdezünk és olvasunk.

A legkönnyebb, ha a környezetünkben lévő anyukákat „faggatjuk ki” és ez alapján készítjük el a mi listánkat. A legkényelmesebb módszer viszont az, ha erre szakosodott blogokat olvasunk, belépünk kismamáknak szóló csoportokba és figyelmesen végig böngésszük az információkat.

Persze észben kell tartani, hogy minden kismama, baba és helyzet valamilyen szinten különbözik és lehetséges, hogy végül még egy-két dolgot be kell szerezni, de sok ihletet nyerhetünk mások tapasztalataiból és így a pénztárcánkat is megkímélhetjük!

 

2. A használt ruha az új ruha

Ha már tudjuk, hogy mikre van szükségünk, a következő lépés a vásárlás, de persze itt se mindegy, hogy miből mennyit! Nincs értelme például 50 – 56-os ruhából betárazni, mert a babák elég gyorsan, alig pár hét alatt méretet váltanak. Ez azt is jelenti, hogy szinte alig használt ruhákat „termelnek ki”, amiket a használt ruha boltokban azt jóval kedvezményesebb áron megvásárolhatjuk! A bababolt persze nem lesz elkerülhető, de főleg kisebb korban nagyon sok jó minőségű és állapotú ruhácskát találhatunk ilyen helyeken.

 

3. Apróhirdetési oldalak és csoportok

A legköltségesebb kiadások között szerepelő babakocsi, bébiőr, fürdetőkád és kiságy mind olyan tétel, amikért újonnan súlyos pénzeket kell otthagynia a szülőknek. Mielőtt azonban megvásárolnánk az első babakocsit, ami szembe jön velünk, olvassunk utána a tapasztalatoknak baba-mama csoportokban, teszteljük személyesen is, hogy megfelel-e az elképzeléseinknek. Ugyan ez igaz a kiságyra és a kádra is!

Elsőként mérjük fel, hogy milyen kapacitásokkal rendelkezik az otthonunk és csak aztán döntsünk!

Időt és pénzt is pazarolhatunk azzal, ha nem járunk el körültekintően. Végül, de nem utolsó sorban nézzük meg, hogy mit kínálnak az apróhirdetési oldalak! Kicsivel több idő, míg bogarászunk, telefonálunk és még esetleg személyesen is szemrevételezzük a holmikat, de igazi kincsekre akadhatunk, amikkel sok pénzt spórolhatunk!

 

Készen álltok a hatékony babakelengye vásárlásra?