Provident
blog

4 tipp a praktikus garázshoz

A garázsunk sokszor áldozatául esik a hely nélkül tengődő, leselejtezett, kicserélt tárgyainknak, megfosztva ezzel a teret az eredeti funkciójától, történetesen, hogy a járműveinket tudjuk ott biztonságban tárolni. Ha te is úgy érzed, hogy itt az idő egy őszi rendrakásnak, mielőtt beköszöntenek a hideg és nedves téli hónapok, akkor a cikkünkben hasznos tippeket találsz egy praktikus garázs kialakításához!

1. Pakolj ki és szelektálj!

Sajnos azt a lépést, amikor felmérjük, hogy mivel állunk szemben, sehogy sem hagyhatjuk ki. Első dolgunk tehát az, hogy körbe nézzünk a garázsban és megnézzük, mire rejtőzik a polcokon, dobozokban vagy éppen a sarokban. Amíg még jó az idő könnyedén kipakolhatjuk a szabadba a holmikat, hogy könnyedebben szét tudjuk választani őket. A legegyszerűbb módszer, ha színes cetliket ragasztunk mindenre, attól függően, hogy maradnak vagy mennek, de, ha már külön-külön „kupacba” hordjuk őket, sokat segíthetünk magunkon.

 

2. Add el, amire nincs szükséged!

Kisebb-nagyobb kincsekre akadhatunk, ha végig túrjuk a garázsunkat, így érdemes résen lenni. Lehet, hogy olyan tárgyak, amik nekünk már nem kellenek, másnak még pont jól jönnének! Törölgesd le, pakold ki, készíts róla fényképet és máris mehetnek fel az internetre vagy esetleg egy garázsvásárba, ahol akár pénzt is kereshetsz ezzel, miközben megszabadulsz a felesleges tárgyaidtól, amik csak a helyet foglalták a garázsodban. Persze könnyen lehet, hogy nem kapkodják el olyan gyorsan a holmijainkat, így egy ideig még tárolnunk kell őket, de, ha elegünk lenne, akkor még mindig dönthetünk úgy, hogy felajánljuk, mint adomány egy szervezetnél.

 

3. Rendszerezd, ami maradt!

Ha végre már van egy kis hely a garázsunkban, akkor itt az idő, hogy beszerezzünk olyan bútorokat, dobozokat, amik segítenek a hatékony és átlátható tárolásban. Az IKEA-ból beszerezhetünk stramm átlátszó műanyag dobozokat már kb. 2000 Ft/ db áron, de választhatjuk a papírdobozokat is kb. 300 forintént. Ezeket a legjobb, ha a falra szerelt egyszerű polcokon tároljuk, amit már egész olcsón megvásárolhatunk, a legegyszerűbb polc lap kb. 700 Ft/db, míg a konzol, amivel a falra rögzíthetjük kb. 1000 Ft/ db.

 

4. Használj ki minden teret!

A fal nem csak a polcnak kellhet! Használjuk az üres álló felületeket arra pl., hogy a bicikliket oda rögzítsük, így soha sem fogunk elbotlani bennük és a földön is több hely marad minden másnak. Attól függően hány darab bringát szeretnénk „felakasztani” fog a költségünk is növekedni, hiszen amíg egy 5 férőhelyes kb. 20.000 forintba kerül, addig találunk olyan kampót is kb. 1500 forintért, amire 1 bicaj akasztható fel.

 

Készen állsz a rendrakásra?