Provident
blog

Nincs elég hely a lakásodban? – Ezeket a rendszerezési trükköket neked találták ki!

Úgy érzed, hogy folyton csak pakolsz, hogy semminek nincs meg igazán a helye a lakásodban, és szeretnéd, ha végre megnyugtató rend lenne? Pár profi tipp segítségével gyorsan és látványosan tehetsz rendet tároló dobozok segítségével. Nézzük, hogy mit és hogyan csinálj!

Nincs több kifogás!

 

Ha a kis fürdőszoba, az alacsony belmagasságú nappali, a kamra nélküli konyha akadályozott eddig a rendrakásban, akkor most ezeket a kifogásokat felejtsd el! Az otthoni rendszerezés nem a helyiségek méretén múlik, hanem azon, hogy időt és energiát fordítasz a pakolásra – de a jó hír az, hogy sokkal gyorsabban lesz rend, mint azt gondolnád!

Vedd sorra a lépéseket!

 

Ha átgondolod, hogy mit kell tenned a rend eléréséért, gyorsabban és könnyebben kész leszel a pakolással. Nézzük sorban a lépéseket!

– Nézd meg, hogy pontosan miről is van szó! Válogass ki mindent, amit csak ide-oda pakolsz a lakásodban: gyűjtsd a szoba közepére azokat a tárgyakat, amiknek nincs igazából helye, vagy mindig is úgy érezted, hogy útban vannak, esetleg bosszantottak is.

– Szelektálj! Válogass ki az összerakott kupacból minden olyan tárgyat, amit az elmúlt 2 hétben nem használtál – ezekre ugyanis nincs igazából szükséged. A felesleges tárgyakat egy csomagban elajándékozhatod másoknak, vagy adományba is odaadhatod.

– Mérd fel a mennyiséget, és mérj le mindent! Így már látni fogod, hogy mennyi dolgot szeretnél tároló dobozokban tartani, és nem fogsz feleslegesen túl sokat vásárolni belőlük. Mielőtt azonban a boltba szaladnál, mérd le a helyeket a szekrény tetején, az asztal alatt, a polc mellett és mindenhol, ahova játéktároló, karton- vagy műanyagdoboz kerül majd.

– Gondold át a méreteket is! Válassz olyan dobozokat, amiket könnyen meg tudsz majd emelni, ha valamit szeretnél elővenni belőlük. Inkább pakolj egymásra két kisebb dobozt, minthogy a szekrény tetejéről ne tudd leemelni a kiválasztott nagyot.

Provident tipp

 

A színekről se felejtkezz meg! Nézz körül a lakásodban: nézd meg a függöny mintáját, a képeket a falon, az asztal és a székek színét, a szőnyeget, a kanapét és a konyhabútort is. Biztosan sokféle árnyalat és minta van már így is az otthonodban, ezért a tároló dobozok közül érdemes a minta nélküli, halványabb színeket választanod. Így azok majd nem vonják el a figyelmet a bútoraidról, ráadásul az egyszerűbbek általában olcsóbbak is.

Van ötleted, hogyan lehetne még könnyebb a rendszerezés? Írd meg nekünk kommentben!