Provident
blog

5 pro tipp, hogy okosan rendelj online!

A jelenleg is fennálló helyzetben, a személyes bevásárlás egyik legjobb alternatívájává az online rendelés lépett elő. Ez a mindennapossá vált feladat legyen szó élelmiszer, elektronikai eszköz, netán otthoni sportfelszerelés online rendeléséről, sokak számára még szokatlan tevékenység lehet. Hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a helyzetből, készítettünk egy listát, aminek segítségével te is könnyebben veheted az akadályokat, és még a bevásárlást is elintézheted!

1. Válassz tudatosan!

Az online vásárlás alapszabályai továbbra is életben vannak, hiszen jobb félni, mint megijedni ilyen helyzetben is. A tudatosság pedig azt diktálja, hogy fokozottan ellenőrizzük le, hogy kitől készülünk vásárolni, válasszunk megbízható oldalakat és szolgáltatókat, lehetőleg olyanokat, akikről már hallottunk vagy jó értékeléseket olvashattunk, netán mások is ajánlották.

A biztonságos online vásárlás mikéntjéről bővebben egy korábbi cikkünkben is olvashatsz!

 

online rendelés

2. Rendelj előrelátóan!

Nem biztos, hogy minden termék, amit kinéztél, éppen most szükséges a háztartásodba, vagy feltétlenül pont most ki is tudnád használni.

Legyél tudatos, és tényleg csak azt vásárold meg, aminek most a hasznát veszed!

Ez egyformán igaz a használati cikkekre és az élelmiszerekre is. Természetesen jobb, ha egyszerre és hatékonyan tudsz le mindent, de a felhalmozott ételek gyakran a kukában is végzik, ami viszont senkinek sem érdeke. Az átgondolatlan döntések nem csak a pénztárcánkat, de a környezetünket is megterhelhetik.

 

3. Fizess érintés nélkül

Szerencsére már egyre több, ha nem a legtöbb szolgáltató lehetővé teszi, hogy a rendelésünket érintés mentesen fizessük ki és vegyük is át. Válaszd te is a bankkártyás fizetési opciót már a rendelésed leadásakor, majd kérd a kiszállítást is úgy, hogy ne kelljen érintkezned azzal a személlyel, aki a csomagodat, ételedet hozz pl. aláírnod egy nyugtát. Mindehhez persze elengedhetetlen a bizalom, így ebben az esetben is fokozottan igaz, hogy csak olyan helyről szabad rendelni, ahol megbízol a szolgáltatóban.

házhozszállítás

4. Legyél türelmes!

Az online rendelések számának általános emelkedésével arányosan, a szállítási idő megnövekedésére is számíthatunk. Éppen ezért nem elég már a rendelésnél tudatosnak lenni, készüljünk fel arra, hogy a megrendelt termék nem napokon belül érkezik meg hozzánk, hanem akár hetekbe is eltelhet. Emiatt egyfelől türelmesnek kell lennünk, míg másrészről jobb elővigyázatosan nem azonnal számítani a termék elérhetőségére és nem tervezni a használatával.

 

5. Így kezeld a beérkező csomagot!

a már egyszer végre csörgött a futár, hogy megérkezett a várva várt csomag, akkor is résen kell lennünk! Tisztítsd és fertőtlenítsd le a csomagot miután készhez kaptad, a zacskót és a dobozt pedig feltétlenül kezeld külön! Ha megteheted, a házba se vidd be, hanem még kint bontsd ki!

Készen állsz a tudatos és felkészült online vásárlásra?