Provident
blog

5 tipp, amivel több hely lesz a lakásodban!

Úgy érzed, hiába pakolsz folyamatosan, egy kicsit mindig rendetlenség marad a lakásodban? Egy kis lakás nagy ötletek felhasználásával látványosan rendezettebb lehet! Hogyan befolyásolják optikailag lakásod méretét a szoba színek, milyen okos megoldások közül választhatsz, ha kis helyen kell tárolnod a tárgyaidat? 5 tippet mutatunk most neked lakásod rendszerezésére!

Változtass bátran!

A kis lakások ötletes berendezése nem is olyan nehéz feladat, mint azt elsőre sokan gondolják. A legfontosabb dolog a rendszerezés, mert ha a tárgyaidnak nincs meg az állandó helye, akkor könnyen elúszol az ide-oda letett dolgok között, hiszen egy kis lakásban a kevés elől hagyott dolog is a rendetlenség érzését kelti. Következzenek lakberendezési tippek kis lakásokhoz!

1. Legyenek helytakarékos bútorok a lakásodban! Használd ki a sarkokat is, és keress sarokpolcot, vagy épp állíts a sarokba egy pici cipős szekrényt. Ne feledd, hogy a szoba- és a szekrényajtók is rakodófelületek lehetnek! Akassz rájuk vászonból készült tárolókat, amikbe mehetnek a papucsok, törölközők.

2. Rendszerezz a bútorokon belül is! A fiókokban helyezz el dobozokat, kisebb tárolókat, amikkel külön választhatod a dolgaidat. Ha nem jut saját fiók a zokniknak, akkor felezd meg egy dobozzal a fiókot és tedd a másik felébe a fehérneműket. Így már nem fognak összekeveredni.

3. Jöhet az optikai csalódás! Helyezz el tükröket a lakásodban, amik optikailag növelik a teret és a beáramló napfényt is visszatükrözik a falakon.

4. Használd a színek erejét is okosan! Ha csak egy-egy falrészt festesz más színűre, azzal növelheted a szoba nagyságát, legalábbis érzetre nagyobbnak tűnik majd. Fontos viszont, hogy kis lakásban ne használj túl sötét árnyalatokat, és kerüld az erős színeket is. Válaszd a pasztellszíneket, a krémes és világos árnyalatokat, amiktől a terek nagyobbnak hatnak.

5. Használd ki a belmagasságot is, és pakolj felfelé! Fúrj fel egészen magasan is könyvespolcokat, a szekrény tetejére tedd a téli ruhákat ruhatároló dobozban. A ruhaszárítót pedig szereld a plafonra.

Provident tipp

A konyhában is pakold a legfelső polcra a befőtteket és a szószokat, olyan dolgokat, amikre a mindennapi főzés során nem lesz szükséged. A magasan lévő tárolórészek miatt szerezz be egy kicsi összecsukható létrát, amit akár a konyhaasztal alá is tehetsz, ha épp nem használod.

Te is ügyesen rendezted be a lakásodat? Oszd meg velünk kommentben lakberendezési tippjeidet!