Provident
blog

6+1 filléres húsvéti dekoráció

Mindig izgalmas dolog, ha közeledik egy ünnep: finom ételekkel készülsz, ajándékokat találsz ki a családnak és a lakást is feldíszíted. Tavasszal a húsvéti dekoráció gyorsan és olcsón megoldható, sem időt, sem pénzt nem kell sokat rászánnod, mégis szép lesz! A húsvéti díszek színesek, vidámak, egyszerűek – nézzük most 6+1-t belőlük!

Húsvét kívül-belül

1. A tavaszi dekoráció már a bejárati ajtódon kezdődhet: készíts koszorút aranyeső ágakból és a kör közepére lógass be egy festett fatojást. A húsvéti ajtódíszek közül egy kézzel varrt nyuszi is jópofa lehet, de akár virágos matricákkal is dekorálhatod az ajtót.

2. Hímes tojások nélkül nem igazi a húsvét, de nemcsak a locsolóknak készíthetsz mintás tojásokat, hanem a lakásdekorációhoz is. A festéshez használj élelmiszerboltokban vagy hobbiboltokban kapható tojásfestéket.

Provident tipp

Nem kell viasszal bajlódnod, ha mintás tojásokat szeretnél: a már befestett tojásokra filccel is rajzolhatsz népi motívumokat, extra mintákat, vagy akár névre szóló vagy vers részletekkel megírt tojásokat is készíthetsz.

3. Az elkészült hímes tojásokat tedd egy szép tálba, vagy húsvéti mintás papírral kibélelt kosárba, amit az étkező asztal közepére helyezhetsz mutatós díszként.

4. Ha filléres ötletekkel szeretnéd feldobni a lakást húsvétkor, akkor ne felejtkezz meg a rügyező ágakról sem. Ha van kerted, akkor vágj le pár ágat, vagy piacon vásárolj be bimbós gallyakból és rendezd ezeket egy szép vázába. Az ágakra akaszthatsz kis tojásokat, nyuszi vagy csibe figurákat is.

5. A húsvéti kreatív ötletek segítenek feldobni a lakásodat, és jó hangulatot varázsolnak már az ünnep előtti hetekben is. Érdemes ezért a függönyöket, asztalterítőket is lecserélned vidám színekre, virágmintás anyagokra. Nem baj, ha nem kifejezetten húsvéti mintás dolgokat teszel ki, a tavaszi ünnepre a sok szép, élénk szín ugyanúgy emlékeztet, mint egy nyuszi- vagy csibeforma.

6. Mini kertet is készíthetsz húsvétra! Egy viráglábát tölts meg földdel, és ültess bele nárciszt, gyöngyvirágot, igazi tavaszi szépségeket. A virágok közé tehetsz hímes tojást, vagy kis húsvéti figurákat. Az így elkészített kertecske az ablakban, a teraszon, de akár a konyhaasztal mellett is jól mutat majd.

+1. Miért csak a téli ünnepekre süthetnél mutatós finomságokat? Engedd el a fantáziádat és készíts húsvétra mézeskalácsdíszeket! Egy színesen díszített tojásforma, egy aranyos nyuszi vagy egy cukormáz-gyapjas bárány a húsvéti asztalon is nagyon jól mutat majd!

Te mivel szoktad díszíteni tavasszal a lakást? Írd meg nekünk kommentben!