Provident
blog

Legyél tudatos vásárló – DIY Valentin-napi ajándékok

Szeretnéd valami különleges, saját magad által készített ajándékkal meglepni kedvesedet Valentin-napon? Összegyűjtöttünk Neked néhány DIY ajándék ötletet, amelyet érdemes megnézned!

Vészesen közeledik a Valentin-nap, ezért érdemes már most elgondolkodni azon, hogy milyen ajándékkal kedveskedj párodnak. De ne feledd, a kevesebb néha több! Nem kell drága kiegészítőkben vagy parfümökben gondolkodnod, hiszen ezeknél sokkal értékesebb tud lenni egy-egy saját készítésű, személyes ajándék. Összegyűjtöttünk tehát néhány ötletet, amelyeknek biztosan örülni fog kedvesed, mégsem kell hatalmas költségekbe verned magad. Ráadásul nagy kézügyesség sem kell elkészítésükhöz, a lényeg ugyanis a kreativitáson van!

Saját készítésű kuponok

Biztosan te is találkoztál már a saját készítésű kuponok ötletével, itt van hát az ideje, hogy ki is próbáld! Nem kell hozzá más, mint néhány kisebb méretű, téglalap alakú kartonlap, amelyekből színes és egyedi kuponokat tudsz kreálni. Használhatsz hozzá csillámokat, szivecskéket, vagy lehetnek egészen egyszerű, minimalista stílusúak is. A lényeg, hogy nyerje el kedvesed tetszését!

Ami pedig a tartalmat illeti, engedd szabadjára bátran a fantáziádat: mi az, amire igazán vágyna a kedvesed, amire szívesen „beváltana” egy-egy kupont? Esetleg egy ágyba vitt reggeli? Vagy egy közös kávézás a teraszon a nap közepén? Vagy akár egy házimunka mentes napról álmodozik régóta? Bármi is legyen az, ha igazán személyre szabott lehetőségeket találsz ki, garantáltan imádni fogja.

Szívhez szóló üzenetek egy palackban

Egy másik kedvencünk a befőttes-, vagy éppen régi boros üvegbe hajtogatott kedves üzenetek gyűjteménye, mint személyes és saját készítésű ajándék. El sem hinné az ember, hogy egy ilyen egyszerű ötletből mennyi mindent ki lehet hozni. Szólhatnak az üzenetek akár a legkedvesebb élményeitekről és emlékeitekről, vagy arról, hogy mi mindenért szereted párodat, de lehet akár egy játékot is készíteni belőle! Például, ha film címeket írsz fel a kis cetlikre, minden este sorsolhattok belőle, hogy mit nézzetek meg aznap közösen.

Továbbá még mutatóssá is teheted az ajándékot, ha szépen feldíszíted a kiválasztott üveget, amely az üzeneteket tárolja majd. A díszítésre alkalmas lehet egy elegáns szalag, egy visszafogott színű üvegfesték, vagy egy kisebb üveghez, ehhez hasonló felhasználásra készült fénysorok. Légy kreatív, a határ a csillagos ég!

Szerelmes üzenetek befőttes üvegben

„Túlélő csomag” az otthoni filmezéshez

Attól még, hogy Valentin-napra készülsz, nem feltétlenül kell ragaszkodnod a szívecskékbe burkolt ajándékokhoz. Nincs is jobb egy egyszerű, mégis praktikus meglepetésnél, mint például egy esti filmezéshez készített „túlélő csomag”. A doboz tartalmazhatja kedvesed kedvenc édességeit és nassolni valóit, különleges italokat, a kedvenc filmjeinek listáját, gyertyákat a hangulathoz… Bármit, amely igazán különlegessé tudja tenni a közös időtöltést!

Valentin-napi témájú ételek

Süss valamit párodnak Valentin-nap alkalmából, és egészen biztos, hogy hálás lesz érte! Főleg, ha szerelmes témájú ételeket készítesz számára: piros és rózsaszín muffin-ok, szívecske formájú linzer sütemények, vagy akár egy nagy, szív alakú pizzával is készülhetsz az esti romantikus vacsorára. Ne feledkezz meg terítésnél a gyertyafény biztosításáról sem!

Szív alakú pizza Valentin-napra

Egyedi csomagolású csokoládé

Ha édesszájú kedvesed, egy doboz finom csokoládé mindig jó választás. Azonban, ha ezt is igazán különlegessé szeretnéd varázsolni, készíts hozzá egyedi csomagolást! Nem kell hozzá más, mint egy új doboz, néhány szép textil a kibélelésére és egy kedves üzenet a doboz belső falára. Egy ilyen kisebb ajándéknál is nagy lehet a meglepetés ereje, így a csokoládé is kétszeresen édes lesz!

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Te mivel készülsz kedvesednek Valentin-napra?