Provident
blog

Ezeket a dolgokat felesleges megvenned az első lakásodba

Elköltözöl, de még üres a lakás? Összegyűjtöttük azokat a tárgyakat, amiket szükségtelen megvásárolnod, így még csak gondolkodnod sem kell rajtuk!

Amikor az első saját, bútorozatlan lakásodba vagy albérletedbe költözöl, bizonyára záporoznak majd a családtagok, rokonok és barátok tanácsai, hogy miket kell mindenképpen megvenned ahhoz, hogy komfortosan érezd magad. Ez akár egy végtelen hosszú lista is lehet, amin bőven akadnak olyan tárgyak is, melyekre semmiképp nem érdemes beruházni a költözés során.

Drága bútorok

Mivel egy új közegben még nagyon nehéz eldönteni, milyen lesz a lakás stílusa és hogyan lehet igazán praktikus, az első beköltözésnél nem érdemes vadonatúj és méregdrága bútorokra költened. Ezt a tanácsot erősíti az a tény is, hogy valószínűleg nem az első lesz az a lakás, ahol végleg lehorgonyzol majd.

Dönts inkább a funkcionális, jól kombinálható darabok mellett, melyeket akár használtan is megvásárolhatsz online. Kanapét, asztalt, székeket, ágyat és gardróbszekrényt is vehetsz jutányos áron.

A szülői házból is kaphatsz olyan bútorokat, amik kifejezetten segíthetik azt, hogy az új helyen is otthonosan érezd magad. Ezeket aztán egy kis átfestéssel a saját ízlésed szerint formálhatod.

Ne ess abba a hibába, hogy mindent azonnal akarsz beszerezni, érdemes megvárni az akciókat vagy egy kedvező ajánlatot, mintsem elhamarkodottan dönteni. Sokkal többet ér, ha saját kreativitásodat is latba veted, amivel még a túlköltekezést is elkerülheted.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Konyha szuperlatívuszokban

A kezdet kezdetén nem érdemes nagyon drága konyhai eszközökkel telezsúfolni a konyhaszekrényt, hiszen korántsem biztos, hogy mindet használni is fogod. Célszerű a vásárlást a felmerülő igények alapján megtervezni. Már néhány lábos, serpenyő és egy több funkciós turmixgép is felér egy felszerelt konyhával, ha a kedvenc ételeidet el tudod készíteni. Persze, ha igazi konyhatündér vagy és pontosan tudod, mire lesz szükséged, akkor bátran kialakíthatod a konyhai eszközparkod.

A spejz remek találmány, de ne halmozz fel romlandó alapanyagokat, amíg nem tapasztalod ki, miből mennyi fogy egy héten vagy egy hónap alatt. Bár jó érzés, ha tele a hűtő, de ha ki kell dobálni a termékeket, mert lejárt a szavatosságuk még a felhasználás előtt, az óriási pazarlás.

Letisztult konyha

Művészet a lakásban

Habár az üres falak arra késztethetnek, hogy mindenféle mutatós alkotással töltsd meg őket, ez az elhatározás komoly összegeket igényel. Tanácsos inkább várni egy kicsit és elviselni az üres falak látványát mindaddig, amíg a személyiségedet, esetleg hobbidat és érdeklődési körödet jobban tükröző alkotásokkal tudod dekorálni a falakat.

Egy makramé dísz, melyet saját kezűleg készítettél vagy egy tengerparton talált fadarab, melyre a nyaralás emlékeit őrző fotókat aggatod sokkal személyesebbé teszik az otthonod, mint a több tíz- vagy százezer forintos kortárs festmények és rajzok.

Ha spórolnál a dekoráción, nézz körül a képgyűjtő oldalakon és keress a lakás színeivel és hangulatával harmonizáló témákat, amiket aztán néhány ezer forintért vászonképre nyomtathatsz.

Otthon makramé

Legyen a lakásod a nagybetűs otthon!

A legfontosabb, hogy ne az aktuális lakberendezési trendek vagy az influenszerek döntsék el helyetted, milyen legyen a lakásod, amiben nap mint nap élsz, feltöltődsz és alkotsz, hanem valóban a saját igényeidet és ízlésedet tükrözze még akkor is, ha az kissé eklektikus, hiszen ebben fogod igazán otthon érezni magad.

Készen állsz rá, hogy saját lakásod legyen?