Provident
blog
Vadonatúj konyha felújítással? Igen!

2019-05-29

Csináld magad

Vadonatúj konyha felújítással? Igen!

Miért költenél sok százezer forintot új konyhára, ha egy kis leleményességgel akár saját magad is újjá varázsolhatod a régit? Gyűjts ötleteket, valósítsd meg és legyen olyan konyhád, amire mindig is vágytál!

Álmodd meg!

A konyha felújítás akár házilag is kivitelezhető. Az első és legfontosabb lépés a tervezés. El kell döntened, hogy csak esztétikai átalakulást szeretnél vagy a helyiség elrendezésén is változtatni akarsz. Előbbi esetben csupán némi kreativitásra és kézügyességre lesz szükséged, a nagyobb munkálatoknál azonban már szakember közreműködése is indokolt.

Ha csak egy kis felfrissítés a cél, nem kell mindjárt a kalapács és a véső után nyúlni. A konyha festése egy ügyesen kiválasztott színnel egészen új arculatot adhat a ház központjának. A tér méretén praktikus ötletekkel vagy a belső falak átmozgatásával is változtathatsz. Egy teljes körű átalakításnál nemcsak a bútor cseréje, hanem a konyha burkolás is szóba jöhet.

Ha az eszközeid elavultak, már azzal is megkönnyítheted a mindennapokat, ha a konyhagépeket modernebbekre cseréled. Hogy az átalakításnál semmiképp ne fogj mellé, tartsd szem előtt a 3 fő funkció elhelyezést, melyek: a hűtés, a mosogatás és a főzés. Közkedvelt az L- vagy U-alakú kialakítás, de az egyvonalban vagy párhuzamosan megtervezett konyhák is népszerűek.

 

Légy a magad lakberendezője!

Óriási virágkorát éli az úgynevezett “do it yourself” – vagyis a csináld magad – irányzat. Nemcsak különféle weboldalakon, de akár egy hétvégi tanfolyamon is elsajátíthatjuk, mik a konyhaszekrény felújítás lépései és, milyen eszközök szükségesek hozzá.

Miután a szakemberek elvégezték a munka oroszlánrészét, te bátran szárnyat adhatsz a fantáziádnak és megtervezheted, milyen stílusú legyen az új konyha. Sokszor már a konyhaszekrény festése hatalmas változást eredményez, de lecserélheted a megunt fogantyúkat, sőt a munkapultot is új köntösbe bújtathatod.

Divatos és klasszikus a márvány hatású felület, de a dekorbeton, a magasfényű kő vagy a lakkozott felület is különleges hatást kelthet.

Színes, lemosható tapétákkal vagy látványos falfestéssel is egyedivé varázsolhatod a konyhát. Léteznek már kifejezetten ide való, vízálló és magas kopásállóságú laminált padlók, melyekhez nem szükséges felszedni a régi járólapot sem.

 

Figyelj a részletekre!

Ha kisgyermek van a családban, akkor egy speciális táblafestékkel neki is örömet szerezhetsz. Az így kialakított felület mosható, letörölhető és kedvükre rajzolgathatnak rá a kicsik, míg te a tűzhely körül szorgoskodsz.

 

konyhafelújítás

 

A konyha stílusát a legapróbb részletek határozzák meg igazán.

Egy gondosan kiválasztott mennyezeti lámpa, az ülőpárnák színe és formája, a függönyök és az asztalterítő mind-mind segít abban, hogy elérd a kívánt hatást.

Mindegy, hogy modern vagy rusztikus, romantikus vagy retró, néhány zöld fűszernövénnyel a természetet is becsempészheted a konyhába, ráadásul így mindig kéznél lesznek a friss alapanyagok.

Készen állsz a konyha felújítására?