Provident
blog

Így készítsd el kreatívan a farsangi dekorációt!

Farsangi dekoráció nélkül nem is igazi ez a hónap! Készíts velünk kreatív papír díszeket otthonra vagy az osztályterembe!

 

Legtöbbünk számára a krepp papír díszek gyermekkorunk emlékeit őrzik, nem véletlen, hiszen nem volt egy olyan esemény se, ahol ne lett volna felfűzve egy-egy füzér. A hagyományok nagyon fontosak, így azzal biztosan nem ártunk, ha a krepp papír titkaiba beavatjuk a gyermekeinket is, azonban érdemes tovább gondolnunk a papír felhasználhatóságát is!

 

Farsangi dekoráció

 

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg a legszebb farsangi dekorációt!

 

Egy biztos, farsangi képek nincsenek farsangi dekoráció nélkül, ezért is készítettünk egy listát olyan díszekből, amit ti is elkészíthettek otthon, akár krepp papírból is!

  • Virág krepp papírból gyerekeknek és felnőtteknek: Készítsünk hatalmas, egyúttal látványos, virágokat, különböző színű papírokat is felhasználva! Első lépésként harmonikaszerűen hajtogassuk össze a papírt (akár rétegezve, egymásra több papírt is helyezve), majd vágjuk le kerekre a sarkait. Harmadik lépésként húzogassuk el, rendezgessük a „szirmokat”, amíg el nem érjük a kívánt formát. Ehhez hasonló, könnyen érthető technikát láthattok ebben a videóban is, ráadásul alternatívaként szalvétából is elkészülhet a virágotok, „pomponotok”.
  • Papírkör füzér: Az egyszerű, mégis csodás díszek közül is kiemelkedik ez, hiszen mindössze többféle színes papírra, egy körlyukasztóra, vagy egy kör sablonra, esetleg körzőre, zsinórra és ragasztóra van szükségetek. Attól függően, hogy mekkora felületet szeretnétek lefedni ezzel a dísszel, gondoljátok ki, hogy hány sor „lógót” szeretnétek. A következő lépésként vágjátok ki a köröket, majd az általatok meghatározott sorrendben ragasszátok fel őket cellux segítségével. Kész is!
    Ebben a videóban egy alternatív felakasztási megoldást is találtok, hiszen nem csak vonalba, de egy kör alakú vázra is tehetitek a zsinórokat, még egyedibb koncepciót kialakítva!
  • Papírcsillag, amiért mindenki odalesz! Hogy miért? Mert rendkívül gyorsan, egyszerűen mégis mutatós darabja lehet a farsangi dekorációnak. A papír díszek egyik koronázatlan királyának is kikiálthatnánk, hiszen nem kell hozzá más, mint egy nagyobb darab papír, aminek a hosszúsága nagyobb, mint a szélessége. Ezt kell harmonikaszerűen hajtogatni, minden hajtás után átfordítva a papírt, ha ezzel megvagyunk, hajtsuk félbe az így létrejött „csíkot”. Következő lépés, hogy megvagdossuk egy kicsit a tetejét, hasonlóképpen a papírvirághoz, majd egy madzaggal összekötjük a közepénél. Végül szépen kihajtogatjuk és az összeérő két oldalt tűzőgéppel rögzítjük. Ha tovább szeretnénk fokozni a kinézetét díszíthetjük rajzolt mintákkal, csillámporral is. Kövesd a videóban leírtak alapján a mozdulatokat és készítsd el te is!
  • Különleges papír dekoráció – elő az esernyőkkel! Első lépésként vágjunk ki egy CD vagy egy ahhoz hasonló méretű tárgy segítségével papír köröket selyempapírból, krepp papírból vagy akár szalvétákból. Ezeket aztán hajtsuk széltében félbe kétszer, míg negyed köröket nem kapunk. Ezután hajtsuk ki őket, ragasztózzuk be és a felénél ragasszuk össze őket egy stiftes ragasztó segítségével, majd az így kapott negyedeket is ragasszuk össze, amíg nem kapunk egy szép esernyőformát belőlük. Zseníliadrót segítségével alakítsuk ki az esernyő fogóját, majd a damillal lógassuk fel őket, ahogyan ebben a videóban is láthatjuk.

 

Farsangi dekoráció otthon

 

Készen állsz a farsangi szórakozásra? Ha elkészítetted valamelyik díszt, feltétlenül mutasd meg nekünk a végeredményt!