Provident
blog

Használd ki az énidőt és töltődj fel!

Ha otthonról dolgozol, könnyen eshetsz abba a hibába, hogy a munka és a szabadidő teljesen összefolyik. Az eredményes munkavégzéshez a teljes értékű pihenés elengedhetetlenül fontos, ezért minden nap tegyél magadért valami apróságot, ami feldob.

Az aktív időtöltés remek kikapcsolódást nyújt a testednek és az elmédnek is. Ha egész nap a gép előtt ücsörögsz, akkor pattanj fel a biciklire és tekerj néhány kilométert a friss levegőn vagy fuss egyet a parkban. Az eső sem lehet kifogás a lustálkodásra, hiszen bent akár jógázhatsz vagy nosztalgiázhatsz egyet egy aerobic DVD-vel is.

Törődj a testeddel!

A wellness-élményt akár a négy fal között is megvalósíthatod és nem is kell méregdrága kozmetikumokra beruháznod, hiszen rengeteg alapanyag áll rendelkezésedre a konyhában is, amiket bevethetsz a szépségápolás terén.

Relax

Frissítsd fel a bőröd!

Az elhalt hámsejtek eltávolítása igazi felüdülés a bőrnek, amire a peeling a legalkalmasabb. Ehhez használhatsz természetes anyagú luffakesztyűt vagy házilag készített barnacukros bőrradírt. Az esti fürdés legyen egy igazi hammam rituálé, amelyben a gyertyák, az illatok és a kedvenc fürdőbombád alkotják az alaphangulatot halk zenével megfűszerezve. Közben pedig a hajadon és az arcodon is tápláló pakolás teszi a dolgát, így, mikor kiszállsz a kádból, valóban újjászületve érezheted magad.

Szépítsd meg a fogaidat!

Manapság már roskadoznak a drogériák polcai az otthoni fogfehérítős termékektől, amiket mosolyod megszépítésére használhatsz. Ha rendszeresen kávézol és teázol, az sajnos a fogaidon is nyomot hagy, de aggodalomra semmi ok. Amíg nem jutsz el a fogorvoshoz, próbálj ki egy szuper LED lámpás fogfehérítő szettet és mosolyogj egy nagyot a tükörbe.

Kísérletezz az illatokkal!

A szokásos levendula és vanília helyett próbálj ki valami izgalmasat: a bergamott vagy a rózsa is nagyszerű választás a lecsendesedésre, de akár az egész lakást jázmin illatba burkolhatod, ha arra támad kedved.
A nap végi rutin legyen az elcsendesedés és az alvásra hangolódás ideje: kapcsolj ki minden elektromos eszközt és koncentrálj a belső hangodra, figyelj a légzésedre, ez rendkívül relaxált állapotba juttat és így egy perc alatt álomba szenderülsz majd.

DIY wellness

Lelkizz a barátaiddal!

Hozzatok össze egy konferenciahívást és beszéld ki magadból, ami nyomaszt. Ha mindenki megoszthatja a gondolatait, akkor együtt könnyebben túljuttok a nehézségeken is.

Készen állsz az otthoni wellnessre?