Provident
blog

Top szépségápolási trükkök, amikkel egész nyáron tündökölhetsz

A nyár a szandálok, lenge kisruhák időszaka, így talán még fontosabb a szépségápolás, hiszen ilyenkor látszik a legtöbb a bőrödből. Nézzük meg, hogyan lehetsz vonzó ebben a meleg évszakban is!

Hidratálj!

A hőségben elengedhetetlen a hidratálás, így a természetes kozmetikumok mellett a folyadékbevitel lesz a legfontosabb számodra ebben az időszakban.

Provident tipp: Mivel a bőrödre is nagy hatással van az, hogy mennyi vizet iszol, így ne felejtkezz meg a napi 2-3 liter víz elfogyasztásáról. Nemcsak selymesebb lesz tőle a bőröd tapintása, de energikusabbnak is érzed majd magad a nyári kánikulában. Ha túl nagy a hőség, akkor vigyázz a kávé fogyasztásával is, frissítőnek inkább igyál hideg zöldteát.

Készítsd el otthon!

A krémek, pakolások közül válaszd az otthon elkészíthető megoldást, és készíts arc- és testradírként egyaránt használható kávés krémet olívaolajból és őrölt kávéból. Miért lesz ez jó neked? Az olaj hidratál, a kávé szemcséi pedig eltávolítják az elhalt hámréteget a bőrödről, ráadásul ez a fajta test- és arcradír serkenti a vérkeringést, így a narancsbőr és a pattanások ellen is hatásos. Egy-egy strandolás után fejezd be a napodat ezzel a pakolással, meglátod, a bőröd hálás lesz érte!

Kényeztesd a bőröd!

Az erős napsugárzás az arcbőrödet is fokozottan igénybe veszi, ezért érdemes hetente kétszer-háromszor hidratálnod kozmetikumokkal is. Arcpakolás házilag is készíthető, kényelmes megoldás, amivel nemcsak időt, hanem pénzt is spórolsz.

Mézből, zabpehelyből és natúr joghurtból készíts villámgyors pakolást úgy, hogy egyszerűen csak összekevered az alapanyagokat nem túl folyós állagúra, majd 20 percet hagyod hatni az arcbőrödön. A méz remek vitaminforrás, teli van ásványi anyagokkal, amik a bőröd számára is fontosak. Ettől a házilag elkészíthető pakolástól feszesebb, rugalmasabb lesz az arcbőröd a nyári száraz időben.

Vigyázz a napon!

A napégés kezelése is fontos nyáron! Ha nem voltál elég körültekintő és megpirultál a napon, akkor érdemes minél előbb bekenned az érintett bőrfelületeket kókuszolajjal. Ez az olaj nagyon jól hidratál, nyugtatja a húzódó, piros bőrt, a hámlás ellen is remek fegyver, ráadásul még az illata is isteni!

Neked is vannak bevált szépség trükkjeid a nyárra? Oszd meg velünk kommentben!