November közepén már érdemes elkezdeni a karácsonyi ajándék vásárlást, de hogy járunk a legjobban? Ebben szeretnénk most segíteni.

 

Boltok helyett az otthon kényelme

Nyakunkon a karácsony, érdemes időben elkezdeni az ajándékok beszerzését. Ezt a mai világban már kényelmesen megtehetjük otthonról is. Igen ám, azonban egy bevásárlóközpontba betérve véges termékkel találkozunk ezáltal könnyebb a dolgunk. Ha például TV-re van szükség, akkor általában ezt 2-3 elektronikai boltban lehet beszerezni, így nem kell hosszú órákat böngészni a választékot. Kiválasztunk egy márkát és típust, majd megnézzük melyik üzletben az olcsóbb (vagy éppen jár érte hosszabb garancia), és azt visszük haza.

Az interneten ennél jóval több a lehetőség. Ez egyrészről jó dolog, mert ugyanabból a termékből találhatunk sokkal többet, ezáltal könnyen szembe jöhet egy a bolti vásárlásnál olcsóbb. Másrészről viszont rá kell szánnunk az időt, ha meg akarunk takarítani.

Bárhogy is döntesz, fogadd meg ezt a néhány tippet a bevásárlással kapcsolatban, a pénztárcád meg fogja köszönni!

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

 

Az áruösszehasonlító oldalak áldásos szerepe

Ha online szeretnénk rendelni, akkor egyből kezdjük is a keresést az áruösszehasonlító oldalak egyikén, melyek alaposan megkönnyítik a kutatómunkát. Ezeket három jól elkülöníthető kategóriába lehet sorolni.

A klasszikus áruösszehasonlító oldalak egyszerre több termékkört értékesítenek, ezek tehát az egész piacot lefedik. Az Árukereső, vagy az Árgép tökéletes példája ennek.

A második kategóriába soroljuk a tematikus oldalakat. Ilyen például a glami.hu, ami a divattal foglalkozik; vagy éppen a bútorokra, lakberendezésre specializálódott favi.hu. Létezik olyan, ami tematikus, de két témát is visz egyszerre, mint például a Shopalike, amelyik férfi és női divat mellett bútorokat is kínál.

A harmadik kategória pedig az alternatív áruösszehasonlító oldalak: az olcsobbat.hu, a kirakat.hu, vagy akár a depo.hu, melyek profilja jellemzően a kütyük és a számítástechnika.

Szükséged van néhány ajándék ötletre? Akkor nézz rá erre a cikkünkre, itt találsz pár jó tippet.

 

A szűréssel sok időt spórolhatunk meg

Az Árukereső oldalán (is) rengeteg dologra lehet szűrni. Maradva a TV-s példánál, ezen az oldalon beállíthatjuk az árat, a gyártót és gyakorlatilag mindent, ami egy ilyen készülékre vonatkozik (képátló, méretek, USB vagy épp HDMI portok száma stb.). Mindezen felül pedig értékelések (csillagok és konkrét vélemény) formájában is segítik a döntést.

Ha kiválasztottuk a készülék típusát, akkor a következő (és egyben utolsó) feladat, hogy megnézzük az ajánlatokat. Erre kattintva feldob az oldal jó pár boltot, melyeknél újfent az értékelés az, amely segíthet a választásban. Persze az oldal már az elején kiírja, hogy például egy 125 cm-es Crystal UHD TV 125 000 forinttól kapható, de előfordul, hogy az adott bolt, ahol ez kapható, kapott negatív értékeléseket is. Ekkor jobban járunk, ha egy picit több pénzt áldozunk rá, cserébe megbízhatóbb forrásból juthatunk hozzá.

Ha van egy konkrét eladó, amivel kapcsolatban jó a tapasztalatunk, akkor arra is van lehetőség, hogy erre szűrjünk. Ehhez az Árgép oldalára kell felmenni.

A rutinos felhasználók tehát képesek olyan hatékonyan és gyorsan pörgetni ezeket az oldalakat, hogy időt is megspórolnak a pénz mellett a bolti vásárláshoz képest. Arról nem is beszélve, hogy a választék is nagyobb, és az ilyenkor jellemző óriási tömeget is el lehet kerülni.

Készen állsz az otthoni karácsonyi ajándék vásárlásra?