Provident
blog

Okos karácsonyi ajándékötletek

A tökéletes ajándék

A karácsony már itt van a nyakunkon, így itt az ideje ötletelni, hogy milyen ajándékkal lepjük meg szeretteinket.

Teljesen mindegy, hogy kinek veszel ajándékot, hiszen legyen szó a párodról, barátokról vagy akár egy munkatársadról, a legnagyobb öröm mindannyiunk számára az, ha a másikat boldoggá tudjuk tenni. Azonban a tökéletes meglepetés megtalálása olykor fejtörést tud okozni.

 

Mit, hol és mennyit?

Egy ajándék akkor igazán jó, ha hasznos is, ehhez adunk most pár ötletet.

 

Ötletes és személyes

Ha valakit régóta ismersz, akkor adhatsz neki személyre szóló ajándékot, amitől biztosan tudni fogja, hogy gondolsz rá. Ilyen lehet például egy fotóalbum, fotókönyv, amit telerakhatsz közös képekkel. Ez egy örök emlék, amit megtölthettek újabb közös élményekkel, amikre mindig jó lesz visszagondolni. Ha esetleg jó kézügyességed van, akkor festhetsz egy képet, rajzolhatsz, vagy köthetsz egy sálat. Ruhadarabokba pedig monogramot is bele lehet varrni, amivel lesz egy személyes érintése az ajándéknak.

 

Móka és kacagás

A társasjáték is jó ajándék lehet, mivel gyerekek és felnőttek egyaránt szórakozhatnak rajta. Jó közösségépítő, hogyha mindenki leül vele játszani. Az élményajándék mindig jó ötlet, mivel különleges és nem tárgyi. Ilyen lehet egy közös kirándulás, masszázskupon, utazás, állatkerti belépő, szabadulószoba. Arra figyelj oda, hogy az élmény ne legyen teher és ne olyat adj, ahova nehéz eljutni, vagy hosszú időre szól.

 

Csomagolás

Az ajándéknál a csomagolás is fontos, mert ha szépen és igényesen szépen is igényesen van becsomagolva, akkor látszik, hogy időt és energiát szántál rá, és emellett mutatós is. Csomagolásként választhatsz díszes papírt is, de akár egy sima egyszínűt is, amit akár különböző termésekkel is díszíthetsz, például dióhéjjal, tobozzal, fenyőágakkal.

 

Hobbik

Ha az ismerősödnek van valami hobbija, például számítógépes játékok, búvárkodás, festés, kirándulás, akkor azokhoz mindig jó ötlet egy kiegészítőt venni. Ha olyat adsz, amit amúgy is szeret csinálni, akkor az biztos nyerő lesz. Csak figyelj arra, hogy biztosan hasznos legyen, vagy olyan, ami még nincs neki.

 

Meghitt ünnep

Mindenesetre a Karácsonynak nem az a lényege, hogy mennyi ajándékot adunk vagy kapunk, hanem, hogy együtt legyünk szeretteinkkel. Amennyiben a költségeket illetően akadályok merülnek fel, akkor olvasd el előző cikkünket a karácsonyi spórolási tippekről. Ha viszont többre szükséged, akkor válaszd a Provident Relax kölcsönét.