Provident
blog

Most kezded az önálló életed? Segítünk, hogy a pénzügyeid rendben legyenek

Kerüld el a kapunyitási pánikot és készülj tudatosan a felnőtt létre. Az alábbi pénzügyi tippek abban támogatnak, hogy a megtakarítás ne csak álom legyen.

A pénzügyek rendezésének megkezdéséhez a legjobb időpont az új év, hiszen ilyenkor mindenki tiszta lappal indul és olyan fogadalmakat tesz, amit aztán egész évben igyekszik betartani, de akkor is belevághatsz, ha most költözöl saját lakásodba vagy az első munkahelyeden kezdesz.

Ha néhány alapvető jótanácsot életformáddá teszel, akkor hamarabb közelebb kerülhetsz a céljaidhoz.

Haladj lépésről lépésre!

Ha semmi mást nem sikerül megvalósítanod, csak ezt az egyet, már akkor is nagy lépést tehetsz a pénzügyeid fellendüléséért: költs kevesebbet, mint amennyit keresel. Elsőre talán banálisan hangzik, de ha következetesen csinálod, akkor előbb-utóbb egy kis tartalékra is szert tehetsz, amit befektetésre tudsz fordítani.

Nézz utána, hogy milyen egyéb juttatásokra vagy jogosult és, ha lehet, használd is ki ezeket, így annál többet tudsz majd félretenni a fizetésedből.

pénzügyi tippek

Kerüld el a buktatókat!

Ha felállítottál egy hatékony tervet, akkor ragaszkodj ehhez a költségvetéshez. Így pontosan látni fogod, mennyi bevétellel és mennyi kiadással kalkulálhatsz.

A hitelkártya nagy szabadságot nyújthat, de soha ne felejtsd el, hogy a költések mögött valódi összegek húzódnak, és ha nem tudod kontrollálni, inkább ne élj ezzel a lehetőséggel.

Ha elhatároztad, hogy megtakarításaidat félreteszed, de kétségeid vannak afelől, hogy be is fogod tartani, akkor a legjobb megoldás, ha a fizetésed 5 százalékát – vagy egy tetszőleges összeget -, automatikusan átirányítja a bank egy megtakarítási számlára.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Öngondoskodással többre juthatsz

Bizonyára átfutott már az agyadon, hogy hogyan is alakulnak majd a pénzügyeid idősebb korodban, amikor már nem dolgozol. Gondoskodj nyugdíjas éveidről előtakarékossággal, ami azért is jó, mert egyfajta kellemes biztonságérzetet és tartást ad, hogy bizakodva tekints a jövőbe.

Az anyagi biztonságodat különféle biztosításokkal is szavatolhatod. Legyen szó autó-, ház- vagy baleset biztosításról, mindig van egy kedvezőbb ajánlat főként, ha mindezeket csomagban kéred.

pénzügyi tippek

Ugyanazt olcsóbban, máshol

A spórolási tippek sorában előkelő helyet foglalnak el a kedvezményes vásárlások. Használd az online piactereket, hiszen ezeken jutányos áron juthatsz használt, de kiváló állapotú termékekhez, így akár 50-80%-ot is spórolhatsz.

 

Hívd segítségül a technikát!

Ma már számos applikáció támogatja a spórolni vágyókat, így ha például új TV-re vagy porszívóra gyűjtesz, akkor megtalálhatod a legjobb ajánlatokat és akciókat egy helyen.

Ha tudsz angolul az a pénzügyeiden is sokat lendíthet, mivel a Mvelopes applikációjával napvilágra kerülnek anyagi helyzeted buktatói, amik miatt képtelen vagy a spórolásra.

Szereted előre tudni, mire mennyit költesz? Akkor a Good Budget-et pont neked találták ki, hiszen ezzel az alkalmazással már a hónap elején bebiztosíthatod az anyagiakat.

Készen állsz a pénzügyeid rendezésére?